yoğurt mayalarken

Konusu 'Bebek Bakımı ve Beslenmesi' forumundadır ve beril78 tarafından 23 Mart 2009 başlatılmıştır.

    23 Mart 2009
    Konu Sahibi : beril78
  1. beril78

    beril78 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    294
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kızlar merhabalar,

    bebişim 5 aylık oldu yoğurda başlıcaz.yoğurt mayalarken açık sütü kaynatıpmı yapıyorsunuz yoksa pastörize sütlemi?
     
  2. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : beril78
  3. mayalihamur

    mayalihamur scarface Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.354
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ikisiylede yapıyorum ama açık sütle yaptığımı pek sevmiyor yanında hergün bir tanede yedek pastörize ile mayalıyorum.hangisini severse onu yiyor.
     
  4. 24 Mart 2009
    Konu Sahibi : beril78
  5. tebessum77

    tebessum77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.525
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    pastorize sütle mayalanmalı ve kaynatmadan sadece sütü ılıtarak mayalanmalıki vitaminler ölmesin diye biliyorum
     
  6. 25 Mart 2009
    Konu Sahibi : beril78
  7. sule-46

    sule-46 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.403
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    farketmez demişti dr.
     
  8. 25 Mart 2009
    Konu Sahibi : beril78
  9. alize_13

    alize_13 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2008
    Mesajlar:
    634
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    günlük sütle mayalıyordum ama şimdi yemeği için mayalamıyorum biraz tadını unutsun diye düşündüm
     
  10. 25 Mart 2009
    Konu Sahibi : beril78
  11. xeno

    xeno Carpe Diem Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.615
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Ben günlük pastörize süt ve babymix sade ile mayalıyordum ama yemediği için bıraktım. Zaten açık süt kullanmadım hiç brucella yüzünden. Sizinde kullanmanızı önermem
     
  12. 26 Mart 2009
    Konu Sahibi : beril78
  13. SAPHIRA

    SAPHIRA Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    11.726
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    198
    1 yaşından önce bebeklere inek sütü önerilmiyor kesinlikle,hele ki açık süt.onu kaynattıktan sonra su gibi bişey oluyor zaten.pastorize günlük sütü tercih ermenizi önerirm.1 yaşından küçük olanlar için de devam maması en iyisi
     
  14. 27 Mart 2009
    Konu Sahibi : beril78
  15. fikriye_bg

    fikriye_bg SaNBeRk 14/08/2008 Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.129
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    153
    yoğurt, midede kendi kendini sindirebilen tek gıda olarak bilinmekte ve verem ile şarbon dışında tifo, para tifo, difteri, dizanteri, kolera gibi 22 hastalığa ait mikrobu imha edebilmektedir.
    Peynir ise, kemiklerin ana maddesi olan kalsiyumun, kalsiyum parakazeinat şeklinde çöktürülmüş halidir. Ve sindirilmesi son derece kolaydır. Bu yüzden ilâhi kudret, yeni doğan yavruların midelerinde (sadece süt emilen devrede olmak üzere) peynir mayası üretimini programlamıştır. Yani emilen süt, midede peynir haline gelmektedir.
     
    Son düzenleme: 29 Mart 2009
  16. 27 Mart 2009
    Konu Sahibi : beril78
  17. fikriye_bg

    fikriye_bg SaNBeRk 14/08/2008 Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.129
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    153
    PASTÖRıZE VE UZUN ÖMÜRLÜ SÜT


    ışlenmiş içme sütleri, fabrikalarda süzülme, yabancı maddelerden temizlenme, istenmeyen kokuların alınması (deoderizasyon), standardizasyon ve homojenizasyon işlemlerinden geçmektedir.
    Pastörize sütler, kaynama derecesinin altında belli bir sıcaklıkta, sütün doğal niteliklerinde değişiklikler oluşturmadan, hastalık yapan etmenlerinden tamamen, diğer etmenlerden de çoğunlukla arınmış bir içme sütü çeşididir. Soğukta muhafaza edilmek şartıyla dayanma süreleri iki gündür.

    Uzun ömürlü sütler, tüketici tarafından sterilize, kutu ve UHT olarak da tanımlanırlar. Özel bir teknolojik işlemle 135-150 derecede 2-4 saniye tutularak içlerinde sütün bozulmasına neden olan ve hastalık yapan etkenlerin tümü imha olmuş bir içme sütü çeşididir.
    Aseptik şartlarda doldurulan karton kutularda piyasaya arz edilir. Teknolojisi gereği soğuk zincire gerek kalmadan dört aya kadar dayanan bu sütler kesinlikle katkı maddesi içermez.

    ışlenmiş içme sütlerini tüketirken şunlara dikkat edilmelidir:

    • ışlenmiş içme sütleri evlerde kaynatılmamalıdır.
    • Pastörize sütler, tüketilene kadar mutlaka buzdolabında muhafaza edilmelidir.
    • Uzun ömürlü sütler ise açıldıktan sonra tüketilene kadar mutlaka buzdolabında muhafaza edilmelidir.
    • ışlenmiş içme sütleri, dayanıklılığını azaltmamak için, kaplara boşaltılıp muhafaza edilmemelidir.
    • ışlenmiş sütleri satın alırken, üretim ve son kullanma tarihlerine kesinlikle dikkat edilmelidir.
     
  18. 27 Mart 2009
    Konu Sahibi : beril78
  19. fikriye_bg

    fikriye_bg SaNBeRk 14/08/2008 Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.129
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    153
    SOKAK SÜTÜ



    Sokak sütü, gelişmiş ülkelerde çoktan unutulan ancak ülkemizde hala yaygın olan bir tüketim şeklidir.
    Süt, mikroorganizmalar için uygun ortam olduğundan çok kısa bir süre içinde bozulabilmekte ve sağlığımız için tehlikeli olabilmektedir. Bu nedenle ambalajsız olarak tüketime sunulan sokak sütlerinin dayanma sürelerinin artırılması amacıyla süte karbonat, soda gibi maddeler katılabilmekte, hatta yağı alınıp yerine su konularak besin ögelerinde de hile yapılabilmektedir.
    Çiğ olarak tüketime sunulan sokak sütlerinde soğuk zincir sağlanamadığından tüketiciye ulaşana kadar geçen taşıma sürecinde toplam bakteri yükü artmakta, bu da ısı ile yok edilemeyen toksinlerin oluşumuna yol açmaktadır.
    Tüketici, aldığı sokak sütlerinde kontrollü bir ısıtma sağlayamadığından kaynatma ile sütün besin değerinde önemli bir azalmaya ve sütün doğal tadının değişmesine neden olmaktadır.