Yogurt Nasl Yaplr?

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve blue2007 tarafından 30 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    30 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : blue2007
  1. blue2007

    blue2007 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    19
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    yoğurt yapımını bilen varmı benımle paylasırmısınız
     
  2. 30 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : blue2007
  3. snowdrop

    snowdrop sağlık,huzur ,mutluluk... Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    954
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    valla canım ben kendım yapıyorum yoğurdumu,sütcüm var süt alıyorum pişiriyorum,ılıkla sıcak arası bır kıvam olunca(annem küçük parmağını hafif yakacak şekidi derdi)bu kıvam olunca 3 litre süte 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt koyup iyice karıştırıyorum,sonra üstünü güzelce kapatıp akşam yapıyosam sabah kalkınca dolaba atıyorum bu kadar ,umarım anlatabılmısımdır
     
  4. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : blue2007
  5. devrimc66

    devrimc66 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.854
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    peki dolaba attiktan sonra kac gün sonra yenilebilir...benim bi arkadas tarifini verdi 3-4 gün buzdolapta beklemesi gerekiyormus ayni günde yenilirse cok sulu ve civik oluyormus.....
     
    Son düzenleme: 2 Haziran 2009
  6. 2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : blue2007
  7. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Hatta mayalık kullanacağınız yoğurdun içine bir adet kesme şeker atıp iyice çırparak kullanırsanız daha iyi olur.
    Annem dolapta bir gün bekletir.3-4 gün bence çok uzun bir süre...
     
  8. 2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : blue2007
  9. snowdrop

    snowdrop sağlık,huzur ,mutluluk... Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    954
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    ben sabah koyuyorum akşam yıyorum,3,4 gun fazla 1 gun beklemesı kafi
     
  10. 3 Haziran 2009
    Konu Sahibi : blue2007
  11. blue2007

    blue2007 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    19
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    sagol canım denedım cok ıyı oldu
     
  12. 24 Haziran 2009
    Konu Sahibi : blue2007
  13. YAMAN

    YAMAN * ben bir anneyim * Üye

    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148

    bende aynen böyle yapıyorum
    bi püf noktasıda
    yazın maylayıp sardıktan sonra fazla dışarda tutmayın maksimum 3 - 4 saat te tutar atın dolaba ekşimesin diye
    ayrıca 1 gün yeter beklemeniz
     
  14. 19 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : blue2007
  15. ANK1998

    ANK1998 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2008
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    canım ya ben bir türlü tuturamıyorum deniyorum ama her defasında sulu oluyor yogurdu yaparken özel bır kapmı kullanıyorsunuz
     
  16. 5 Eylül 2009
    Konu Sahibi : blue2007
  17. selected_79

    selected_79 Allahım sana çok şükür Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    6.065
    Beğenildi:
    115
    Ödül Puanları:
    153
    bende hazır yoğurdu maya olarak kullandığımda bi türlü kalıp gibi olmuyo..
    illaki ev mayası kullanmam gerekiyo koyu kıvamlı olabilmesi için.. yoksam benmi yanlış yapıyorum bişeyleri bilmiyorum
     
  18. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : blue2007
  19. snowdrop

    snowdrop sağlık,huzur ,mutluluk... Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    954
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    yok canım hazır yoğurtla aslında kalıp gıbı olması lazım ben yaptımda oyle oluyor ,sütün ısısına dikkat et canım soğuk olursada iyi olmaz ne sıcak ne soğuk olsun