yoğurt neden süner?

Konusu 'Doğum Yapanlar' forumundadır ve muku68 tarafından 21 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : muku68
  1. muku68

    muku68 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2007
    Mesajlar:
    72
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaşlar dün yaoğurt yaptım oğluma, tadı çok güzel ama biraz sünüyor biraz da cıvık olmuş taş gibi olmamış. neden acaba?
     
  2. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : muku68
  3. XIXC/@/

    XIXC/@/ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    357
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    mayasıyla alakalı olabılır belki bazı yogurtlar cıvık oluo ben hazır yogurttan maya alıp yapıyordum en sert olanından mayalıodum benımkide sert oluyodu :eek:
     
  4. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : muku68
  5. muku68

    muku68 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2007
    Mesajlar:
    72
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben de hazır yoğurttan mayaladım ama :sm_confused:
     
  6. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : muku68
  7. zeliscik

    zeliscik Yeni Üye Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    479
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bende hazır yoğurt ve pastorize sütle mayaladığımda öyle oluyor.tadı güzel ama sünüyor.sendemi hazır yoğurt ve pas.süt kullandın.belki ondan olabilir
     
  8. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : muku68
  9. koalayim

    koalayim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Mart 2007
    Mesajlar:
    813
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    kızlar ben de bulamadım çaresini
    benimki de sünüyor ya
    hazır yoğurt ve pastörize süt kullanıyorum...
     
  10. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : muku68
  11. tebessum77

    tebessum77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.525
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    tam tutmuyordur canım ondan süner tam tutarsa sünmez

    ben söyle mayalıyorum 1 kilo pastorize inek sütü 5 dak. kaynatıyorum elimi hafif yakacak kıvama gelene kadar soğutuyorum içerisine 1 çay kaşığı yogurdu biraz süt ile sulandirıp karıştırıyorum fazla sarsmadan sarsılırsa cıvık olur üstünü iyice örtüp 5 saat bekletiyorum taş gibi oluyor.

    süt soğuk olursa tam tutmaz ve süner. cıvık olur.

    mayası fazla olursada ekşi olur .aslında 2-3 kilo süte 1 çay kaşığı koyulunca mama gibi tatlı yoğurt oluyor
     
  12. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : muku68
  13. sule-46

    sule-46 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.403
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    pastörize sütü niye kaynatıyon ki,ben ılıtıp yapıyorum.
    pınar organik sütle yapınca sünmüştü, normal pınar veya cocuk alıyorum, baya katı oluyor. mayası ev yoğurdu olursa daha güzel oluyor.
    hazır sütle ilgili değil bence bi kez açık sütle yaptım o da sünmüşüt. galiba dediğiniz gibi tutmamasıyla alakalı.
     
  14. 22 Eylül 2008
    Konu Sahibi : muku68
  15. arzuco

    arzuco Biri Beni Durdursun Canım Pro Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    arkadaşlar kusura bakmayın ama sünmek ne demek anlamaya çalıştım ama olmadı :uhm:
     
  16. 22 Eylül 2008
    Konu Sahibi : muku68
  17. mehtap86

    mehtap86 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    ben past.pınarın sutuyle yapıorum ılk 1 kere hazır yogurtla mayaladım sımdı kendı yaptıgımla mayalıyorum mınık tencerem var sutu kaynatıyorum ılıktan bıraz daha sıcak olucak ıcıne 1 tatlı kasıgına yakın mayayı az bısı sut alıp karıstırıp ıcıne dokup karıstırıyorum sonra hanı polarlar varya ona sarıyorum cok ıyı oluyo sıcak tutuyo 5 saat sonra buzdolabına koyuyorum 4 5 saat sonrada verıorum tas gıbı oluyo tadıda harıka oluyo bazen ben bıle yıyorum ılk ben 3 kere denedım tutturamadım megersem mayamdanmıs taze hemen actıgım yogurttan yaptım oldu beklemıs yogurttan olmuyo
     
  18. 23 Eylül 2008
    Konu Sahibi : muku68
  19. inciboncuk

    inciboncuk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    923
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    86
    şöyle anlatılabilir kaşıkla aldığında kaşıktaki ve kaptaki yoğurdun birbirinden ayırlamaması arada yoğurttan bir bağ olması