Yoğurt Soslu Karnıbahar Kızartması

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve you_know tarafından 3 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    3 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    yemeklerin yanında yapabileceginiz güzel bir tarif

    karnıbaharları ayırıp az suda haşlayın

    1 orta boy karnıbahar
    1 şişe maden suyu
    1 yumurta
    2 çorba k.ketçap
    3 kaşık un
    boza kıvamına getirecek kadar mısır unu
    kızartmak için sıvıyağ

    Sosu için soda,yumurta ve ketçapı karıştırın.Boza kıvamına gelene kadar unları ekleyin (isterseniz sadece beyaz unla da yapabilirsiniz) Çiçek çiçek ayırıp haşladığınız karnıbaharları bu sosa bulayarak bolca sıvı yağda kızartın.(Karnıbaharları çok haşlamayın ki dağılmasın) Yoğurt sos için yoğurt ve incecik kıyılmış dereotunu karıştırın.Yoğurt sosla servis yapın. Afiyet olsun.
     
  2. 3 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  3. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    alıntıdır
    [​IMG]
     
  4. 28 Ocak 2011
    Konu Sahibi : you_know
  5. yorgun savaxsxçxix

    yorgun savaxsxçxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.562
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :KK56: vay vay vayy you know hanımcımmm sizin başka taraklarda da beziniz varmış, ee tadı nasıl oldu yaptın mı?:KK34:
     
  6. 8 Mart 2011
    Konu Sahibi : you_know
  7. yellowkitty

    yellowkitty Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.301
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    ben bunu sürekli yapıyorum nefis oluyor mutlaka deneyin derim karnabaharı yemek yaparak ziyan olduğunu düşünüyorum ve yemeğini hiç sevmiyorum ama kızartması nefis oluyor
    yalnız ben sos olarak soda un ve yumurtaya çırpıp karnabaharları önce bu çırptığım harca sonrada galeta ununa buluyarak kızartıyorum ve karnabaharları önceden haşlamıyorum direk çiğden yapıyorum
     
    Son düzenleme: 9 Mart 2011
  8. 27 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : you_know
  9. cologne

    cologne ♥ ♥ ♥ Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    2.548
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    61
    ben ketçap yerine 1-2 yemek kaşığı yoğurt koyuyorum. yok böyle bir tat.
    tarifi görünce bile ağzım sulandı. çok güzel gözüküyor. ellerinize sağlık.
     
  10. 27 Ocak 2012
    Konu Sahibi : you_know
  11. Edaca60

    Edaca60 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2012
    Mesajlar:
    257
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    bende bunu yapiyorum. cok lezzetli oluyor.
    elinize saglik..