Yoğurt Soslu Karnıbahar Kızartması

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 12 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    12 Kasım 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    1 orta boy karnabahar
    1 şişe maden suyu
    1 yumurta
    2 çorba k.ketçap
    3 kaşık un
    boza kıvamına getirecek kadar mısır unu
    kızartmak için sıvıyağ

    Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp az suda haşlayın. Sosu için soda,yumurta ve ketçapı karıştırın.Boza kıvamına gelene kadar unları ekleyin (isterseniz sadece beyaz unla da yapabilirsiniz) Çiçek çiçek ayırıp haşladığınız karnabaharları bu sosa bulayarak bolca sıvı yağda kızartın.(Karnabaharları çok haşlamayın ki dağılmasın) Yoğurt sos için yoğurt ve incecik kıyılmış dereotunu karıştırın.Yoğurt sosla servis yapın. Afiyet olsun.
     
  2. 12 Kasım 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148