Yoğurt Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Malen tarafından 7 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Malen
  1. Malen

    Malen Hadi gel bebegim Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    749
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Hadi bakalim mutfaga,bugün denedim cok güzel oldu..Üzerine bir parca kaymak koyarsaniz(istege bagli)gayet güzel oluyor..



    Malzemeler:

    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı ince irmik (kalın irmik ile de değişik, güzel bir sonuç alınıyor)
    1/2 su bardağı un
    1 yumurta
    1,5 çay kaşığı karbonat
    1 çay kaşığı toz tarçın


    Şerbeti icin:

    3 su bardagi tozseker
    2 su bardagi su

    Yapılışı:

    Yogurta sekeri bir kabin icinde cirparak yedirin. Yumurtayida ilave edip karistirin tel cirpma aleti ile yeterli olur ama isterseniz mikser kullanin. Cok cirpma bu tarifde gerekli degil.
    Geriye kalan diger malzeleri ilave edip karistirin. (Un, tarcin ve karbonati birlikte icine eleyerek ilave edin)
    Yaglanmis borcam kaliba yada ayni buyuklukteki bir tepsiye dokun.
    Arzuya gore ustune badem doseyin. Bunun icin bir cay bardagindan az bademi az kaynar suda 1-2 dakika kaynatin. kabuklari hemen soyulacaktir. bicakla ortasini bulup ikiye ayirin. pistikten sonra keseceginiz sekle gore goz kararai aralikli olarak hamura doseyin.
    350F (160C) dereceli orta isili firinda ustu kizarana kadar pisirin.
    Seker ve suyu kaynatip orta sicaklikta olmak uzere firindan cikan tatlinin uzerine gezdirin. Soguyunca dikdortgen veya baklava dilimlerine kesin. Badem dosememisseniz hindistan cevizi serpebilirsiniz
     
    Son düzenleme: 7 Şubat 2009
  2. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Malen
  3. Malen

    Malen Hadi gel bebegim Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    749
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]

    a.s....a.s.-...a.s.....a.s.....a.s.....a.s.
     
  4. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Malen
  5. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Ellerine saglik canim a.s.
     
  6. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Malen
  7. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    yarın yapıcam inşallah,buğüne kadar hiç tutturamadım ama bu tarifle ilk olur dilerim.
     
  8. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Malen
  9. Malen

    Malen Hadi gel bebegim Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    749
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86

    Ben yaptiysam sen hayli hayli yaparsin:)
    Evlenince kendimi yemek yapmaya,tatli yapmaya verdim..Okuldan kalan bos vakitlerimde tadimlik yapiyorum.Bakiyorum iyi olmussa devam yapiyorum...Nasil olsa cocuk yok simdilik..Yemekte yaparim kariyerde hesabi:1rolleyes:
     
  10. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Malen
  11. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    ya güzelim benim yemeklerim çok iyidir(övünmek gibi olmasın)
    ama kaç defa yaptıysam revaniyi tutturamadım,buda ona benziyor ya.hep hazır karışımlardan alır yaparım.
    yarın denerim ,olursa buna en çok eşim sevinecek.
    çok hoş görünüyor,ellerine sağlık.
     
  12. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Malen
  13. Malen

    Malen Hadi gel bebegim Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    749
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86


    Sagol cnm
    Sana ozaman bir püf nokta vereyim canim..
    Serbet iceren tatlilara hemen firindan cikar cikmaz serbetlerini bosalt canim..
    Revani yada ona benzer seyleri Sipatula yardimi ile altlarina serbeti yiyecek sekilde kaldir.Hamuruna gelince kek gibi yapiyorsun zatena.s.
     
  14. 24 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Malen
  15. sezen01

    sezen01 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    383
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bayram icin tatli lazim...bunu deneyimmm ellerine saglik cigerimmmmsositososito