Yogurt Yapamıyorum

Konusu 'Kasım Anneleri' forumundadır ve pamucak tarafından 27 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    27 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pamucak
  1. pamucak

    pamucak Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaslar bebegıme evde yogurt yapmaya calısıyorum. bırturlu basarılı olamıyorum.cılk cılk oluyor. ne olur yardımcı olun.
     
  2. 27 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pamucak
  3. nazlxixmelek

    nazlxixmelek Y >>-('v')->> F =>~~K&K~~ Pro Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.831
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    canım ben mmayla yapıyorum benimkide öyle koyu tutmuyor cıvık oluyor ama ayran gibi biberonla veriyorum yoğurt kültürü var diye içine birazda meyve püresi ekliyorum...dünde bebe bisküvisi ile verdim..
    ama sütle yapıyorsan koyu tutması lazım.. ısısınımı ayarlıyamıyorsun yada azmı bekletiyorsun acaba..
     
  4. 27 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pamucak
  5. esoess

    esoess kocasına ve kızına aşık.. Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.617
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    canım ben yoğurdu pastorize sütten yapıyorum ısıtıyorum elime yakmıyacak sıcaklık oldumu yoğurdu mayalıyorum ben küçük kavanozlara meyve püresi olan kavanozlara sütü koyuyorum içine 2 çay kaşığı sütle açılmış yoğurt mayası koyup karıştırıp ağzını kapatıyorum peteğin üstünde 4-5 saata durduktan sonra dolaba koyuyorum 4-5 saatte orda duruyo çok da güzel oluyo kalıp gibi
     
    melekece78 bunu beğendi.
  6. 27 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pamucak
  7. SAPHIRA

    SAPHIRA Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    11.726
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    198
    valla ben her türlü şeyi denedim,evde yapılan ekşi oluyor,benimki yemiyor.ben babymix alıyorum
     
  8. 27 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pamucak
  9. pamucak

    pamucak Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    her turlu denedım sayılır. pasterıze sutle yapıyorum . parmagımı yakmıcak sekılde ısıtıyorum sonra ıcıne 1 tatlı kasıgı yogurt koyuyorum. 4 saat bazende 5 saat bekletıyorum. ama olmuyor. daha hıc sertlesmedı. yogurt makınasıda almak ıstemıyorum. su durumda bırde ona para vermek zor gelıyor dogrusu.
     
  10. 27 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pamucak
  11. yagmur77

    yagmur77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    cnm ben mamayla yogurt yapimi diye bi sayfa acmistim.ona bak istersen.benim bebegim mamayla yaptigim yogurdu cok seviyor.ayrica kivami da cok iyi.
     
  12. 27 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pamucak
  13. aslihanxx

    aslihanxx Canım oğlum Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2007
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bende bu şekilde yapıyorum tutuyor:kahve:
     
  14. 28 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pamucak
  15. txuxlay yxuxksel

    txuxlay yxuxksel Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2008
    Mesajlar:
    159
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    benim yoğurdumda olmuyor
    grur yapıp kayınvalidemden de yardım istemiyorum
    ilk yaptığımda sanıırm soğuktu..
    sonraki eminim sıcaktı ki kesildi yani çökelek oldu ...
    ufff ufffff
     
  16. 28 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pamucak
  17. kelebek1238

    kelebek1238 ANKARA = AŞKIM... Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.332
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    canım sutu ılıt serce parmagını ıcıne sute batır elın yanmıcak kadar oldumu tamamdır ne sıcak ne soguk olcusu bu............
     
  18. 28 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pamucak
  19. sebnem-08

    sebnem-08 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    115
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Benim de arada tutmadığı oluyordu. Bu sefer hafif ılık kalorifer peteğinin üstüne koydum. Çok da iyi sardım. Pek güzel tuttu. ışin sırrı sanırım iyi sarmakta. Kavanoz gibi kalın şeylerde daha iyi oluyor. Bir de yoğurdu mayaladıktan sonra kıpırdatmamak gerekiyor.