Yoğurtlu Çorba (soğuk) -2

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 6 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    6 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.617
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    bütün sebzeleri yıkadıktan sonra ince ince kıy,büyük bir tencereye aldıktan sonra tavuk suyunu veya suyu ilave et,içine bir bardak yıkanmış ayıklanmış pirinci ilave et ve bir saat boyunca sebzeler iyice pişene kadar piriniz.Pişip epey bir ılındıktan sonra yiyeck kişi sayınına göre pişirilen sebzeli harçtan ayrı bir tencereye alarak yoğurt ile karıştırılıp servis yapılır.Eğer yoğurt çok koyu ise çok az su ile açılır(fakat fazla su konulmaz).Geriye kalan sebzeli harcıda birkaç defa yenecek şekilde ayırarak poşetleyip veya saklama kaplarına koyup buzlukta muhafaza edebilirsiniz.yapmadan bir saat öncesinden buzluktan çıkarırsanız çözülmüş olur