Yoğurtlu çorba yaparken kesilmemesi için

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve aycank tarafından 18 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : aycank
  1. aycank

    aycank Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.220
    Beğenildi:
    2
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar yoğurtlu çorba yaparken kesilmesin diye kaynayana kadar saatlerce karıştırırz ben onun terine içine bi tane patatesi doğrayıp atıyorum arada bir gelipde karıştırmak yeterli oluyo kesilmesini önlüyo umarım işinize yarar
     
  2. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : aycank
  3. KarKralicesi

    KarKralicesi musmutLu Pro Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2006
    Mesajlar:
    16.262
    Beğenildi:
    3.302
    Beğendikleri:
    1.887
    Ödül Puanları:
    113
    bizde yumurta kırıyoruz...:lepi:
     
  4. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : aycank
  5. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.407
    Beğenildi:
    25
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yoğurdu su ve pirinç yada şehriye kaynadıktan sonra dökerseniz karıştırarak kaynamasını beklerseniz kesmez..
     
  6. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : aycank
  7. aycank

    aycank Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.220
    Beğenildi:
    2
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yumurtayı unla birlikte ilk başta bende kırıyorum ama tek başına yeterli olduğunu bilmiyordum
     
  8. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : aycank
  9. Sympathique

    Sympathique Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.698
    Beğenildi:
    16
    Beğendikleri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    yogurt corbasinin icin ne atilirsa atilsin mutlaka karistirilmsi gerekiyo, yine kesiliyo karistirilmazsa
    ben icine patates attim , karistirdim biraz kesilir gibi oldu ama ,yinede karistirmadan bence olmaz
    burdaki tarifimde patates falan katmadan devamli karistirdim ,guzel oldu
    http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=215528
     
  10. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : aycank
  11. deniz_gxuxnexsx

    deniz_gxuxnexsx Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.206
    Beğenildi:
    12
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    Yoğurtlu_yumurtalı karışımı yavaş ve azar azar , kaynayan çorbaya eklerken, o an hızlıca karışıtırsanız kesilmez..cokacimcoook

    1-2 dk karıştırdıktan sonra da, kaynamaya bırakabilirsiniz yani başında beklemeye gerenk yok..hihoyyyt
     
  12. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : aycank
  13. KapicininBitliKizi

    KapicininBitliKizi MANKEN GIBI GACIYIM Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.028
    Beğenildi:
    2
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    Tuzubu kaynayinca koy oda keser sekrim
     
  14. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : aycank
  15. aycank

    aycank Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.220
    Beğenildi:
    2
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    valla ben hep patates atarak yapıyorum sürekli başında durupda karıştırmıyorumda gayet güzel oluyo ne kesilme oluyo ne farklı bi tat
     
  16. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : aycank
  17. ebruli_30

    ebruli_30 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    491
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bende yoğurtlu çorba yaparken önce içine katacağımız malzemeyi pişirdikten sonra mesela pirinci,,,piştikten sonrada ayrı bir kapta hazırladığım yoğurdun içine bir veya iki çorba kaşığı un katıyorum ve bunları iyice karıştırdıktan sonra süzgeçten geçirerek pişen pirince katıyorum ve fazla karıştırmasamda kesilmiyor çorba tavsiye ederim afiyet olsun,,,,
     
  18. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : aycank
  19. ebruli_30

    ebruli_30 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    491
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ayrıca benim bu yöreye ait tuzlu yoğurdumuz var onunlada çorba yaptığımız zaman un katmadanda çorba hem lezzetli hemde kesilmiyor yoğurdu