Yoğurtlu Ekmek

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.621
    Beğenildi:
    5.149
    Ödül Puanları:
    438
    Tuzu ve unları karıştırın. Bir kabın içine koyun. Ortasını açın. Mayayı ılık süt ve bir tutam şeker ile eritin. Üzerine biraz un serpip 15 dakika bekletin. Yoğurdu ve yağı mayaya ılık su ile kalan sütü ekleyin. Pürüzsüz bir hamur haline getirin. Üstü kapalı 1 saat ılık bir yerde bekletin. Hamuru ikiye ayırıp her bir parçayı ayrı ayrı yoğurun. Unlanmış 26 cm. çapında hamur sepetine veya kalıplara koyup 40 dakika daha bekletin. Hamurları dikkatlice unlanmış fırın tepsisine aktarın. Sırayla 200 C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 50 dakika pişirin.