Yoğurtlu Ev Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve EU3 tarafından 16 Mart 2009 başlatılmıştır.

    16 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    ev usulü

    ön hazırlık gerektirmeyen pratik lezzetli bir kebab.bence tabii...

    250 gr yağsız kıyma,
    1 adet ortaboy kuru soğan,
    4 adet orta boy pide yada kızarmış tost ekmeği,
    tuz,karabiber,
    üzeri için:
    2 su bardağı yoğurt,
    2 diş sarımsak,
    2 yemek kaşığı tereyağı,
    2 çay kaşığı pul biber,kuru nane,
    kızartmak için;
    4 yemek kaşığı sıvı yağ,
    1 tepeleme yemek kaşığı un

    kıyma,rendelenmiş soğan,karabiber ve tuzu iyice yoğurun.elinizi arada suya batırıp vişne büyüklüğünde köfteler yapın.unu geniş bir tepsiye yayıp köfteleri unda yuvarlayın.4 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırarak köfteleri sallaya sallaya kızartın ve servis tabağa alın.pide yada ekmekleri ısıtıp tavla zarı formunda doğrayın.ekmek parçalarını köftelerin üzerine paylaştırın.en üste sarımsaklı yoğurdu gezdirin.tavada tereyağı,pulbiber ve naneyi kızdırıp kebabın üstüne dökün.afiyet olsun.
     
  2. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  3. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Güzel ve pratik bir tarifmiş,yemek seçen eşim için denemek isterim.Paylaşımın için teşşekkürler cnm
     
  4. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  5. kutaylin

    kutaylin mutluyum çünkü anneyim;) Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2008
    Mesajlar:
    642
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    eşimle bu tarz yemeklere bayılırız,mutlaka denicem ellerine sağlık
     
  6. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  7. EU3

    EU3 Guest

    inşaallah beğenirsinizkaydirigubbakcemile2
     
  8. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  9. EU3

    EU3 Guest

    afiyet olsun.umarım beğenirsinizkaydirigubbakcemile5
     
  10. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  11. Jaqueline

    Jaqueline Kaktüs Üye

    Katılım:
    15 Mart 2009
    Mesajlar:
    13
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    guzel bir tarif bende deneyecegim ve cok pratik sanirim....
     
  12. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  13. Jaqueline

    Jaqueline Kaktüs Üye

    Katılım:
    15 Mart 2009
    Mesajlar:
    13
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Rosemoon78 sen denedinmi yaptinmi bu kebabi?
     
  14. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  15. EU3

    EU3 Guest

    yaptık herhalde allah allah yaaa....:mymeka:kızım niye çıkıyon her yerde karşıma.
     
  16. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  17. Jaqueline

    Jaqueline Kaktüs Üye

    Katılım:
    15 Mart 2009
    Mesajlar:
    13
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Ne kiziyorsun mirmirmirmir lülülülülülü soruyoruz yorum yapiyoruz..
     
  18. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  19. Jaqueline

    Jaqueline Kaktüs Üye

    Katılım:
    15 Mart 2009
    Mesajlar:
    13
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Malzeme:

    (4 kişilik)
    Bu pratik yemek barbekü için idealdir. Çoban salatası, taze pişmiş pilav veya bulgurla servis edin.
    • 700 gr. yağsız kuzu tas kebap, iri kesilmiş
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 3 çorba kaşığı limon suyu
    • 2 çorba kaşığı taze biberiye
    • Taze çekilmiş karabiber

    Hazırlama:

    Kuzu parçalarını metal şişlere geçirip sığ bir kaba dizin. Yağı, limon suyunu, biberiye ve karabiberi karıştırın, kuzu­ların üzerine dökün. 2 saat buzdolabında bekletin. Kebap­ları sık sık çevirerek, üzerine kaşıkla yağlı sosu dökerek kızgın ateşte 10—15 dakika ızgara yapın. Sıcak servis edin.