Yoğurtlu Kebap

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve NILBERA tarafından 26 Eylül 2007 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    26 Eylül 2007
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    Malzemeler
    500 gr iki defa çekilmiş kıyma
    Yarım bayat ekmek
    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
    1 adet rendelenmiş kuru soğan
    Yarım çay kaşığı kara biber
    Yarım çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı tuz
    1 adet bütün yumurta
    2 adet kebapçı pidesi veya bir adet ramazan pidesi
    1 fincan sıvı yağ
    4 kaşık tereyağı
    Yeteri kadar kırmızı biber
    4 adet domates
    8 adet sivri biber
    50 gr yoğurt


    Yemeğin Tarifi
    Önce kıymayı bir tepsiye koyun ve içine yumurtayı, tuzu, kara biberi kimyonu, ekmeği (ıslayıp suyunu sıktıktan sonra) maydanozu, rendelenmiş kuru soğanı, koyup karıştırın.
    Kıymayı iyice yoğurup 12 santim uzunluğunda şiş köfte yapın. Daha sonra pideyi küçük kuşbaşı dilimler şeklinde doğrayıp çukur yemek tabaklarına koyup üzerine yoğurt ilave edin.
    Köfteleri ızgarada veya teflon tavada kızarttıktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyağı veya kırmızı biber eritip koyun.
    Bir başka tavada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine koyup süsleyerek servis yapın.
    alıntıdır
     
  2. 7 Ocak 2010
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    bos icerik nedeniyle kapatiyorum
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.