Yoğurtlu Patates Yemeği...antep yöresi(resimli)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve megilara tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : megilara
  1. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    ilk defa dün denedim ve eşimden koca bir aferim aldım:))))çok güzel ve besleyici



    300gr kadar yağsız kuşbaşı et
    1 su bardağı nohut
    3-4 adet patates
    1 kuru soğan
    1 kg yoğurt
    1 yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı un
    nane
    yağ

    düdüklü tencereye eti,önceden ıslattığımız nohutu,4e böldüğümüz soğanı,tuzu ve üstünü aşacak kadar suyumuzu ekliyoruz ve düdüklümüze göre(benimki 40dk da pişirdi) pişiriyoruz.
    pişirdikten sonra düdüklünün kapağını açıyoruz ve yemeklik doğradığımız patatesleri ilave edip artık kapağını kapatmadan patatesler pişene kadar kaynatıyoruz.
    Patatesler pişerken ayrı bir tencede yoğurt-yumurta sarısı ve un karışımına yemeğimizin suyundan ekleyip ayran kıvamını aldıktan sonra pişiriyoruz,kaynaması gerekmez.
    Patatesler piştikten sonra diğer tencerede pişirdiğimiz yoğurdumuzu patateslere ekliyoruz ve 2-3 dk daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.
    Bir tavada yağ ve nane yakıp yemeğimizin üzerine cossss diye döküp,afiyetle yiyoruz
     
    Son düzenleme: 14 Mayıs 2009
  2. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : megilara
  3. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    kızlar resmi akşam ekleyeceğim...
     
  4. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : megilara
  5. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Resim isterük, isterük cokacimcoook
     
  6. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : megilara
  7. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    canım yoğurt nasıl ıslanıyor süzme yoğurt mu? yoğurt o kadar pişince ekşimiyor mu?
     
  8. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : megilara
  9. KarKralicesi

    KarKralicesi hoppppp Gümmmm (: Pro Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2006
    Mesajlar:
    23.292
    Beğenildi:
    17.140
    Ödül Puanları:
    488

    Soğan konmazki:nazar:

    Üzerine birazda haspir mükemmel oluyor.
    Çok severim buyemegi. Ellerine sağlıkcokacimcoook


     
  10. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : megilara
  11. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    ekşimiyor canım,süzme yoğurt olsa daha iyi olur heralde ama evde normal yoğurt vardı
    ben onunla yaptım


    walla tarifi bana antepli bir arkadaşım verdi dün,soğanı öyle koydum,fena da olmadı ama
    haspir dediğin şey sanırım safran di mi?
     
    Son düzenleme: 29 Nisan 2009
  12. 5 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : megilara
  13. Silviya

    Silviya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.050
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    yoğurdu ıslatmak ifadesi kullanmışsınya ya megicim bu acaba şey olabili mi hani yoğurdu kurutuyolar nerdeyse pirinç tanesi gibi ufak ufak hale geliyo sanki granül gibi acaba orjinalinde öyle bişey mi kullanılıyo?hiç bilgim olmadığında saçma sapan bişey de söylemiş olabilirm artık kusuurma bakmayın
     
  14. 5 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : megilara
  15. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    :roflol::roflol:
    tatlım yoğurdu sulandırmak demek istemiştim aslında
    yani bildiğin anam babam yoğurdu :)
     
  16. 5 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : megilara
  17. Silviya

    Silviya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.050
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    anladım canım.neyse merak ettim en kısa zamanda deniycem bu yemeği...seninde ellerine sağlık...
     
  18. 6 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : megilara
  19. kardelen57

    kardelen57 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2009
    Mesajlar:
    145
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım bende antepliyim tarifi yanlış vermişler sana soğan konmaz nane deyil hasbir konur yağına birde böyle dene farklı lezet göreceksin afına sıgınarak düzeltmek istedim sevgi ve selamlar