Yoğurtlu Pazı Çorbası (resimli)

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 4 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    2 yemek kaşığı şehriye
    5 su bardağı et suyu
    1 su bardağı yoğurt
    1\2 çay bardağı un
    1 adet yumurta
    8-9 adet pazı yaprağı
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    3 diş sarımsak
    tuz

    Tencerede 2 su bardağı et suyu ile şehriyeyi haşlayın. Ateşten alıp bekletin.
    Ayrı bir kapta un ve yumurtayı çırpın, yoğurdu ekleyip karıştırın, geriye kalan 3 su bardağı et suyunu da ekleyip iyice karıştırın ve bu karışımı şehriyeli tencereye alın.
    Üzerine çok ince doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarımsakları ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
    Tuzunu ateşten almadan hemen önce ekleyin.
    Bir yemek kaşığı yağı eritip biberle karıştırın ve çorbanın üzerine gezdirin.