Yoğurularak yapılan kısır tarifi arıyorum

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve sevdemm tarafından 13 Mart 2009 başlatılmıştır.

    13 Mart 2009
    Konu Sahibi : sevdemm
  1. sevdemm

    sevdemm ALLAHIMDAN HAYIRLISI Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.339
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    Arkadaşlar yoğurarak su koymadan kısır yapan varmı aranızda ben yedim çok lezzetliydi. Dün akşam denedim ama beceremedim yapan arkadaşlardan metotlarını bekliyorum.
     
  2. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : sevdemm
  3. hanedan_34

    hanedan_34 dertler derya olmuş bende Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    238
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Adana usulümü yedin
     
  4. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : sevdemm
  5. sevdemm

    sevdemm ALLAHIMDAN HAYIRLISI Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.339
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    evet adana usulü yedim çok güzeldi bilen varmı arkadaşlar
     
  6. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : sevdemm
  7. petunya....

    petunya.... Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    53
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    canım k.maraş usulü olur mu istersen veririm
     
  8. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : sevdemm
  9. sevdemm

    sevdemm ALLAHIMDAN HAYIRLISI Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.339
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    Tabii olur ama su konmayacak çiğköfte gibi yoğurularak yapılıyor.
     
  10. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : sevdemm
  11. hanedan_34

    hanedan_34 dertler derya olmuş bende Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    238
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Hemşerim bende maraşlıyım ya aslında ben yaptım denedim olmadı tutturamadım en kısa zamanda birdaha deneyeceğim ama biz kalabalık bir aile olduğumuz için ölçülü değil göz kararı yapıyoruz tarifi bir daha gözden geçirip yazarım en kısa zamanda tamam mı canım ben adana usulu yedim.
     
  12. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : sevdemm
  13. haticegul

    haticegul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2009
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ben kendi yaptığım tarifi vereyim, siz susuz istiyorsunuz,kısırlık bulgura domates rendeliyorsunuz biraz bekledikten sonra yoğurarak kıvamını bulursunuz daha sonra diğer malzemeleri koyup afiyetle yersiniz lezzeti süper oluyo deneyin memnun kalırsınız.
     
  14. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : sevdemm
  15. niltt

    niltt N & G... 24.05.09 Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2008
    Mesajlar:
    6.929
    Beğenildi:
    68
    Ödül Puanları:
    153
    Benim annem yapar,herkes te bayılır arkadaşlarım bile gelir annemin kısırını yemek isterler bu da sivas usulü,ince bulguru ve salçayı,tuzu kaynamış suyla ıslatıp bekletiyorsun,15-20 dk.kadar,daha sonra ince ince doğranmış yeşil soğan ve maydonozları ekliyorsun(bazıları kurusoğan da koyuyo ve yağda bi çevirip atıyo içine tercih meselesi tabi)sıvı yağla yoğurduktan sonra limonu da ekleyerek(istersen nar ekşisi de koyabilirsin)yoğurduktan sonra,parmaklarını da yiyebiliyorsun:))) afiyet olsun...
     
  16. 18 Mart 2009
    Konu Sahibi : sevdemm
  17. sevdemm

    sevdemm ALLAHIMDAN HAYIRLISI Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.339
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkürler arkadaşlar tarifler için
     
  18. 18 Mart 2009
    Konu Sahibi : sevdemm
  19. arzuco

    arzuco Biri Beni Durdursun Canım Pro Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    benim rahmetli babam da yoğurarakta yapardı tadı kesinlikle öteki ile farklı. domateste rendelemezdi.
    kuru soğanı çok küçük küçük doğrar bulgur salça baharatları ekleyip bi elinin baş ve işaret parmağı c harfi yapar bulguru o eline toplar diğer elinin avucu ile bulguru ovalardı. ama biraz yorucu. babam erkek kuvveti ile bile yorulurdu uzun sürüyo çünkü