Yourtlu yuvalama(resimli)ahane bir yemek

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve meleks tarafından 22 Mart 2009 başlatılmıştır.

    22 Mart 2009
    Konu Sahibi : meleks
  1. meleks

    meleks Bu Alemde Kendini BiliceN Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2008
    Mesajlar:
    481
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ağır misafirlerniz için güzel bir seçenek

    [​IMG]

    Malzeme
    500 gr. pirinç
    300 gr. yağsız çiğköftelik et
    1 baş kurusoğan
    500 gr. kemikli yada parça et
    1 bardak nohut
    3 bardak süzülmüş yoğurt
    1 yumurta
    1 yemek kaş. un
    Yeteri kadar su
    Yağ, nane, tuz, karabiber

    Pirinç yıkanıp süzgeçe konur. Soğan ince ince doğranır. Et, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir. Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür. Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir. Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir.

    Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır. Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur. Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır. Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir. Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur. Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır. Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülür.Yemek servise hazırdır.
    afiyet olsun canlaaaaar.
     
  2. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : meleks
  3. roseaysegul

    roseaysegul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    399
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine saglik a.s.
    ben yapmistim antepli bir arkadasimla beraber bayram icin cok lezzetli cokacimcoook arkadasim pirinc unu diye tutturmustu malum yasadigimiz yerde herseyi bulmak mumkun degil , oyle et makinamiz falan da yok pirincleri saatlerce rondodon gecirdik sabaha kadar oturduk tepsi tepsi yaptik ki dusun benim ilk yapisim -tatlicadiarzu- guzel kalabalik bir bayram yemeginde tum arkadaslar toplasip yemistik kaydirigubbakcemile5
     
  4. 24 Mart 2009
    Konu Sahibi : meleks
  5. meleks

    meleks Bu Alemde Kendini BiliceN Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2008
    Mesajlar:
    481
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    afiyet olsun canım bizdede genellikle her bayram yapılan bir yemektir..beraberce yuvalamak daha bir hoş oluyor tabi.kaydirigubbakcemile5
     
  6. 24 Mart 2009
    Konu Sahibi : meleks
  7. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Ben hic denemedim ama yemisligim var.Gercekten cok guzel bir yemek.
    Ellerine saglik canim a.s.
     
  8. 4 Nisan 2009
    Konu Sahibi : meleks
  9. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    super ya bayilirim antep yuvalamasina olsada yesek eline saglik canim
     
  10. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : meleks
  11. meleks

    meleks Bu Alemde Kendini BiliceN Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2008
    Mesajlar:
    481
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bir gün gel bana misafirim ol yaparım valla sana canım.
     
  12. 18 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : meleks
  13. sudem.

    sudem. sebebi hayatim yavrularim Üye

    Katılım:
    22 Mart 2009
    Mesajlar:
    228
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bizde ailece bayiliriz antep yuvalamasina. Ben ince bulgurla yapiyorum. pirinc ile baya ugrastirici oluyor.bos zamanlarimda harcini bolca hazirlayip yuvarlayip derin dondurucuma koyuyorum.dolayisiyla canimiz istedigi zaman elimizin altinda hazir oluyor tavsiye ederim arkadaslar..hem doyurucu hemde cok vitamin bakimindan oldukca zengin bir yemek.