Youtlu kereviz orbas

Konusu '* Bebeklere Özel Menü' forumundadır ve acuns tarafından 16 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : acuns
  1. acuns

    acuns Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    102
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    8. aydan itibaren rahatlıkla verilebilir. malzemeyi bol tutarak iki günlük de yapılabilir. kimyon hem gazını alıyor hemde lezzet veriyor.( tercihen)

    Bir kase yoğurt'un içine yumurta sarısı, yağ, un, tuz, nane, kimyon konulup iyice çırpılır. tercihe göre tuz koymayabilirsiniz.

    1 küçük kereviz.
    1 küçük patates.
    1 küçük havuç.
    1 küçük soğan.
    1 silme yemek kaşığı ince bulgur.
    1 kase yoğurt.
    1 yumurta sarısı.
    1 tatlı kaşığı nane
    tuz
    zeytinyağ
    1 çay kaşığıkimyon
    1 tatlı kaşığı un

    tüm sebzeler kabukları soyularak iyice yıkanıp tencereye rendelenir. içine ince bulguru da koyduktan sonra üzerini geçmeyecek kadar su konularak önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir. arada dibi tutmasın diye karıştırmak gerekiyor. (çok koyu olursa kaynamış su eklenebilir, çok sulu olursa tadı bozulabilir.) piştikten sonra içinden biraz alınarak hazırladığımız yoğutlu karışımın içine aktarılıp karıştırılır ve bu karışım tencereye yavaş yavaş ilave edilir. bir taşım kaynayınca altı kapatılıp tel süzgeçten veya blender dan geçirilerek bebeğimize bir güzel yedirilir.
     
    Son düzenleme: 16 Kasım 2008