Yozgatin Meşhur Madimaği!

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve smhsmh tarafından 11 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    11 Eylül 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  1. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    <<<<<<<<>>>>>>>>>>

    1.5 kg. madımak temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bir tencereye yağ, salça, pastırma konularak kavrulur. Kıyılan madımak üzerine ilave edilir. 15 dakika pişirildikten sonra servis yapılır. Sarmısaklanmış yoğurt isteğe göre sos olarak kullanılır.

    1.5 kilo Madımak
    Bir kase yoğurt
    150 gram Pastırma
    Bir iki diş sarımsak
    Tuz, biber, yağ, salça

    1.5 kg. madımak temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bir tencereye yağ, salça, pastırma konularak kavrulur. Kıyılan madımak üzerine ilave edilir. 15 dakika pişirildikten sonra servis yapılır. Sarmısaklanmış yoğurt isteğe göre sos olarak kullanılır.
     
  2. 11 Eylül 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  3. UfuruktenPrenses

    UfuruktenPrenses twitter@UfuruktenPrnses Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    11.741
    Beğenildi:
    867
    Ödül Puanları:
    203
    süper tarif elinize sağlık faket yozgatın değil,sivasın madımağı ünlüdür..:KK66:
    bir de oradan temin edip yemenizi dilerim..
     
  4. 10 Ekim 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  5. GiSeMLi

    GiSeMLi Guest

    nefis oluyo annemde hep yapar
     
  6. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  7. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.491
    Beğenildi:
    1.755
    Ödül Puanları:
    238
    en meşhur madımak sivaz madımağı bi kerem
    oy madımak teke teke sakalım ' diyede türkü vardır hatta..
    zaten yozgatta bize çok yakın çok severim madımağı ama buralarınkini yemeyiz biz..
    sivastan ananem yollarsa yapar yeriz annem pastırma yerine çemen koyar..
    eline sağlık smhsmh
     
  8. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  9. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    ay ablam ben bayılırım bu madımağa merzifonda mecburi hizmet yaparken bol bol yerdik ama burada yok ne yazıkki ellerine sağlık
     
  10. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  11. daylight

    daylight Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    2.435
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    micicik bir ekleme de benden gariban işi yapılışı da klasik ıspanak cacıgı gibidir bulgurla ya da sade kavrulur kısa pişirme süresi daha makbuldür üzerine sarmısaklı yogurtla servis yapılır ama şey canım istedicokacimcoook
     
  12. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  13. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    daylight canım dediğinide biliyorum
    benim kayınvalidem bayılır çook sever
    hatta içine değişik bi baharat atıyo tadını kına gibi yapıyo çemenimiymiş neymiş
    doğruyu sevmek gerekirse ben sevmem :jeyyar:
     
  14. 12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  15. buzdevri

    buzdevri **** Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.660
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    madımak ne acaba ? ben gerçekten bilmiyorum ..sadece Sivas madımak' ıbiliyorumm..
     
  16. 17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  17. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    ee tamam canım ikiside aynı şey işteşakkıdı
     
  18. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : smhsmh
  19. tualina

    tualina batuhan'ım can oğlum... Üye

    Katılım:
    15 Ocak 2007
    Mesajlar:
    5.858
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    eline sağlık canım tarif için bir yozgatlı olarak bayılırım madımağa :))