Yufkal alt st brei

Konusu 'Börekler' forumundadır ve esengul_01 tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : esengul_01
  1. esengul_01

    esengul_01 laborant adayı Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2008
    Mesajlar:
    133
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    misafirlerede ikram edebileceğiniz lezzetli bir börek

    bir kapta iki yumurtayı kırın ve iyice çırpın.sonra çırpılmış yumurtaya otlu peyniri koyup;bir çatalla ezip yumurtayla iyice karıştırın.

    3 adet yufka 250gr otlu peynir(isteğe bağlı lor penir,beyaz peynırde olabılır) 2 yumurta kızartmak için;sıvıyağ

    büyükçe bir teflon tavanın veya yuvarlak bir tepsinin içini sıvıyağ ile yağlayın ve yufkalardan birini içine serin.üzerine bir yemek kaşığı ile sıvıyağ koyup yayın ve hazırladınız harçtan bir miktar koyarak eşit ölçüde yayın.üzerine ikinci yufkayı da serpip kalan harcıda koyup yayın ve son yufkayı da serin.dışarı taşan yufka kenarlarını alta verip kısık ateşte ocağa koyun.ara ara tahta bir spatula ile böreğin altına bakıp gerekiyorsa sıvıyağ ekleyin.altı iyice kızarınca bir tencere kapağı yardımıyla böreği alt üst edin(ters çevirin)ve diğer tarafını da kızartın.dilimler şeklinde kesip sıcak servis yapın....