Yufkal pilav Resimli

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve sacredblame tarafından 15 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  1. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    KESİNLİKLE O KADAR MÜTHİŞ OLUYOR Kİ.VAZGEÇİLMEZLERİM ARASINDA.İYİKİ ÖĞRENMİŞİM.

    ben bu pilavı kek kalıbında bile yapmıştım çok da güzel oluyor.tereotunu sevmeyenler koymayabilir.
    isterseniz kendi yaptığınız pilavı bile yufkaya sarabilirsiniz.asıl lezzeti veren yumuşak olacak olan yufkası.

    1 su bardağı pirinç
    3 çorba kaşığı margarin
    1 kutu garnitür konserve
    bir buçuk su bardağı et suyu
    dereotu tuz 1 adet yufka

    pirinci yıkayın.3 çorba kaşığı margarin ile kavurun.garnitürü ekleyin.tuz ve et suyunu katın.15 dakika kısık ateşte pişirin.
    sonra ocaktan alince kıyılmış dereotunu ilave et.15 dakika demlemeye bırakın.
    ayrı bir yerde yağladığınız yuvarlak bir kalıba yufkayı serin.üzerine pilavı koyun.yufkayı pilavın içine doğru kapatın.üzerine çok az yağ ve su sür.200 dereceli fırında 30 dakika üzeri kızarana dek pişirin.
    sonra servis tabağına ters çevirin öyle yerleştirin.dilimleyerek servis yapın.
     
    Son düzenleme: 24 Ağustos 2009
  2. 15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  3. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
  4. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    harika görünüyo
    cokda ilgimi cekdi
    mutlaka denicem
    ama sorun su ki burda tr deki gibi yumusakik taze yufka bulamiyorum malesef
    paketlenmis yufkadanda olurmu acaba????
     
  6. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  7. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    paket yufka nasıl oluyor ki aceba?onu da ben bilmiyorum.
    yufka yumuşak olmalı ki pilavın etrafını sarsın.yani eğip bükmen lazım yufkayı bu sırada da kırılmamalı.
     
  8. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  9. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    paket yufka nasıl oluyor ki aceba?onu da ben bilmiyorum.
    yufka yumuşak olmalı ki pilavın etrafını sarsın.yani eğip bükmen lazım yufkayı bu sırada da kırılmamalı.
     
  10. 12 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  11. kedi dili

    kedi dili EN BÜYÜK TÜRK ATATÜRK! Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    830
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    ellerini sağlık,mühteşem görünyoralkisalkisalkis,en yakın zamanda deneyecemcokacimcoook
     
  12. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  13. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    görüntü harika. eline sağlık
     
  14. 17 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  15. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    rica ederim:)
     
  16. 17 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  17. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    ellerinize sağlık,çok hoş görünüyor.........
     
  18. 19 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  19. kajmer

    kajmer Rot-balans gerekmekte:) Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2008
    Mesajlar:
    86
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben de bugün denicem bakalım nasıl olacak:)