Yufkalı Dondurma

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve MATMAZEL87 tarafından 14 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    14 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : MATMAZEL87
  1. MATMAZEL87

    MATMAZEL87 kızını büyütmekte... Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.895
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    148
    Oneri: Evde dondurma hazırlayacak kadar zamanınız yoksa hazır dondurmadan da yararlanabilirsiniz.

    Ayrıca dondurma yerine puding, muhalebi veya sütlaç da kullanabilirsiniz.

    1 Su Bardağı Süt
    2 Su Bardağı Süt Kreması
    2 Paket Vanilya
    6 Yumurta Sarısı
    1 Su Bardağı Tozşeker
    1 Yufka
    100 gr Eritilmiş Margarin
    1 Paket Krem Şanti

    Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

    6 yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp iyice çırpın. Yumurtalı karışımı tencereye ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kremalı karışımı en az 6 saat buzlukta bekletin.

    Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, Bu arada yufkanın üzerine eritilmiş margarin sürüp seritler halinde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp yufka şeritlerini üzerine yerleştirin. Tepsiyi fırına verip 15 dakika kadar pişirin.

    Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

    Dondurmayı bir dondurma kaşığı ile servis kaplarına alın. Krem şantiyi bir sıkma torbasını içine yerleştirip dondurmanın üzerine sıkın. Fırından aldığınız yufka şeritlerini krem şantinin üzerine yerleştirip servis yapın.
     
  2. 9 Ocak 2010
    Konu Sahibi : MATMAZEL87
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ılgımı cektı tarıf tskler canım