Yufkalı Saç Kebab

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve NILBERA tarafından 26 Eylül 2007 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    26 Eylül 2007
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    Malzemeler
    Yarım demet kıyılmış dereotu
    1 su bardağı sıcak su
    1 su bardağı soguk su
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı tarçın
    1 kg koyun butundan orta yağlı kuşbaşı et
    1 tatlı kaşığı kekik
    2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    4 adet küp küp doğranmış domates
    4 adet doğranmış soğan
    5 adet halka doğranmış sivri biber
    Yarım kg un
    Yeteri kadar tuz, kırmızı biber, karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın.
    Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin. Saçı biraz tereyağla yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün.
    Tavayı sallayarak bulamacı yayın. Altını üstünü pişirip servis tabagına alın. Yufkaların arasına saç kebabı koyarak servise sunun.
    alıntıdır
     
  2. 7 Ocak 2010
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    bos icerik nedeniyle kapatiyorum
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.