Yufkalı tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve deniz_güneş tarafından 3 Mart 2010 başlatılmıştır.

    3 Mart 2010
    Konu Sahibi : deniz_güneş
  1. deniz_gxuxnexsx

    deniz_gxuxnexsx Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.206
    Beğenildi:
    10
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    KK _Yufkalı Tarifler Yarışmasında 1.Olan Tarifimdir.
    Aslında bir börek değildir, yufkalar tavuksuyu ile ıslatıldığı için tavuklu mantı tadında bir lezzettir..
    Tavuk severlerin beğeneceği bir lezzet.
    Gündüz çaylarında yapılabilceği gibi akşam yemeği olarak da tercih edilebilir..

    Tavukları 5-6 bardak suda pişene kadar haşlayın. Suyunu süzün, ılınması için 3-3,5 su bardağı ayırın. Tavukları ufak parçalara halinde didin.

    * 3 adet yufka
    * 3 adet tavuk butu ya da 2 adet tavuk göğsü (ben but kullandım)
    * Tavukları haşlamak için 5-6 su bardağı su
    * 1 su bardağı yoğurt
    * 3 yemek kaşığı(silme) un
    * 3-4 diş sarımsak
    * 1 yumurta
    * Yarım çay bardağı sıvıyağ
    * Yeterli ölçüde tuz
    * Üzeri için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ, kuru nane, kırmızı biber

    -Tavukları 5-6 bardak suda pişene kadar haşlayın. Suyunu süzün, ılınması için 3-3,5 su bardağı ayırın. Tavukları ufak parçalara halinde didin.
    -Yufkaları elinizde irili ufaklı parçalara bölerek, hafifçe yağladığınız fırın tepsisine gelişigüzel yerleştirin.
    Dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz.
    -Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz yufkaları 175 derecelik fırında 15 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişirin, fırından çıkarın. Fırını kapayın.
    -Fırından çıkardığınız sıcak yufkaların üzerine, ılınmış tavuk suyundan 2,5 su bardağı kadar tavuk suyunu, her tarafına eşit olacak sekilde dökün ve henüz sıcak olan fırına tekrar verin, fırını çalıştırmayın ama kendi ısısı ile 5 dk. daha fırının içinde tutun ve çıkarın.
    -Diğer tarafta bir tencereye, 3 yemek kaşığı unu, 1 su bardağı yoğurdu, tuzu, dövülmüş sarımsakları, 1 yumurtayı ve 3/4 su bardağı tavuk suyunu ekleyerek, çırpma teli ile iyice ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakikadan fazla olmamak kaydı ile pişirin..Boza kıvamında bir sos olacak..Kıvamı koyu gelirse biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
    -Fırında en son 5 dakika beklettiğiniz yufkaların üzerine didilmiş tavuk etlerini serpiştirin ve üzerine hazırladığını sosu yayarak, tekrar fırına verin, 10 dk daha pişirin.
    -Servis yaparken, sıvıyağda, kuru nane ve kırmızı biberi kızdırarak üzerlerine gezdirin.
    -Sıcak servis yapın..
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 11 Mart 2010
  2. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : deniz_güneş
  3. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.765
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    Tebrikler canımmm
    ellerine kollarına sağlık
    süper bir tarifff
    opuyorumnanaktan
     
  4. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : deniz_güneş
  5. deniz_gxuxnexsx

    deniz_gxuxnexsx Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.206
    Beğenildi:
    10
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
  6. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : deniz_güneş
  7. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    6
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok güzeldir eminim bu börek ilk fırsatta deneyecem inşlh
     
  8. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : deniz_güneş
  9. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.673
    Beğenildi:
    4
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    birincimizi kutluyorum can-ı gönlümden. ellerine sağlık.

    :hooray:
     
  10. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : deniz_güneş
  11. ameliee

    ameliee dileğini tuttu!:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2009
    Mesajlar:
    5.696
    Beğenildi:
    9
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    Harika görünüyo ellerinize sağlık.kutlarım.opuyorumnanaktan
     
  12. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : deniz_güneş
  13. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenildi:
    9
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tebrik ederim canim benim
    ellerine emegine saglik
    eminim tadida görüntüsü kadar cezbedicidir
     
  14. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : deniz_güneş
  15. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.551
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    Tebrikler canımmmopuyorumnanaktan Gerçekten mükemmel bir tarifti,hayran kalmıştım ellerine sağlıkkaydirigubbakcemile2
     
  16. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : deniz_güneş
  17. Sympathique

    Sympathique Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.686
    Beğenildi:
    8
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    birincimizin ellerine saglik ,masallah canim harika gorunuyo tarifin
    diger yarismalarda bekleriz yine boyle degisik tariflerini
    ayrica tebrikte ettim seni :)
     
  18. 4 Mart 2010
    Konu Sahibi : deniz_güneş
  19. netertua

    netertua Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.111
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tebrik ederim.
    çok nefis gözküyor.deneyeceğim.