Yufkali Vanilyali Dondurma-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 Su Bardagi Süt
    2 Su Bardagi Süt Kremasi
    2 Paket Vanilya
    6 Yumurta Sarisi
    1 Su Bardagi Tozseker
    1 Yufka
    100 gr Eritilmis Margarin
    1 Paket Krem Santi

    Derin bir tencerede süt ve süt kremasini karistirip kaynatin.
    Iki paket vanilyayi ekleyip karistirin. Tekrar 10 dakika kadar pisirin.
    Karisimi atesten alip dinlendirin.
    6 yumurta sarisini tozsekerle karistirip iyice çirpin. Yumurtali karisimi tencereye ilave edip karistirin.
    Hazirladiginiz kremali karisimi en az 6 saat buzlukta bekletin.
    Firini 180 dereceye ayarlayip önceden isitin,
    Bu arada yufkanin üzerine eritilmis margarin sürüp seritler halinde kesin.
    Bir firin tepsisini yaglayip yufka seritlerini üzerine yerlestirin.Tepsiyi firina verip 15 dakika kadar pisirin.
    Krem santiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayin.
    Dondurmayi bir dondurma kasigi ile servis kaplarina alin.
    Krem santiyi bir sikma torbasini içine yerlestirip dondurmanin üzerine sikin.
    Firindan aldiginiz yufka seritlerini krem santinin üzerine yerlestirip servis yapin