Yufkalı Yaz Sepeti

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Yufkanın birini düz zemine yayıp üzerine zeytinyağı sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın ve yağlanmış kalıba yayın. Kenarlarını içe doğru kıvırın, üzerini yağlayıp susam serpin.
    Yufkayı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Mayonez ve yoğurdu geniş bir kasede karıştırın. Taze soğan ve 4 dal fesleğeni kıyıp karışıma ekleyin.
    Börek soğuyunca içine yoğurtlu karışımı sürün. Salatalıkları soyun ve ortadan ikiye kesip uzunlamasına ince ince dilimleyin. Domates ve sivribiberleri ince ince doğrayın.
    Salatalık ve domates dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde yoğurtlu karışımın üzerine dizin. Yağ sürüp tuz serpin. Sivribiber dilimleri ve kalan fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.