Yulaf ezmeli keten tohumlu zeytinli ekmek

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Sera96 tarafından 27 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    27 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sera96
  1. Sera96

    Sera96 benimdemeleğimvar Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    904
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    1 su bardağı yulaf ezmesi
    1/2 su bardağı keten tohumu
    20-25 adet ikiye bölünmüş zeytin
    750 gr un
    1.5 paket (küçük paketlerden) kuru maya
    1 çay kaşığı tuz
    1 tutam şeker
    tüm kuru malzemeleri derin bir kapta harmanlayın
    ılıksu ve süt karışımı ile hamurunuzu yoğurun 1,5 2 saat kadar mayalanmaya bırakın mayalanmaya bırakırken hamur kabınızın ağzını örtün ve ılık bir yerde çabuk mayaya gelmesini sağlayın sonra hamuru 2 ye yada 3 e bölün tandır ekmeği şekli verin tepsiyi unlayın ve bezelerinizi tepsiye koyun 20-25 dk da burda mayalandırın
    ve 200 derece fırında 30 - 45 dk pişirin

    *unu mutlaka eleyin
    *zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın 2 ye bölün

    1 su bardağı yulaf ezmesi
    1/2su bardağı keten tohumu
    20-25 adet ikiye ayrılmış zeytin
    750 gr un
    1.5 paket küçük kuru maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    bir tutam şeker
    ılık süt ve su karışımı

    tüm kuru malzemeyi karıştırınca mayada dahil zeytinleride kuru malzemeye karıştırın daha sonra su-süt karışımı ile hamuru hazırlayın
     
  2. 27 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sera96
  3. Sera96

    Sera96 benimdemeleğimvar Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    904
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    biraz karışık oldu ama olsun CADIARZU
    ilk tarifim ya ondan alışınca düzelir:eek:
    birde ben diyetteyim arada bir de olsa canım hamur işi çekiyorcokacimcoook
    ama lif ve keten tohumu olunca içinde korkmadan 1-2 dilim yiyebiliyorum:çok üzgünüm:
    abartmadan haftada 1 gün ama:roflol:
    deneyin çokk beğeneceksiniz:eek:klava:
    bu arada inşallah bir dahakine resimde koyabilirim