Yumurta hakkında!

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve yaramas tarafından 5 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2008
    Konu Sahibi : yaramas
  1. yaramas

    yaramas Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    952
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    A vitamini

    Cilt sağlığı ve vücudun başılıklık sıstemi gelişmesine yardım eder.

    D vitamini
    Sağlıklı kemik yapısı ve dişlerin gelişimi için gerekli olan kalsiyumu vücudumuzun almasını sağlar.

    B 12 ve Folik Asit
    Sağlıklı bir vücut için gerekli olan B.12 vitamini ve flik asit yumurtadan alınabilir.

    DÜŞÜK KOLLESTEROL

    Kandaki kolesterolün büyük kısmı vücudumuzda üretilir. bununla birlikte yediklerimiz ve temel olarak aldığımız yağlar üretilem kolesterolün cinsini belirler .yumurtada ki kolesterol oranı çok düşüktür.kolestorel diyeti için önemli olan doymuş yağ oranı yüksek besinlerden uzak durmaktır.
     
  2. 14 Ocak 2008
    Konu Sahibi : yaramas
  3. yaramas

    yaramas Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    952
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Su kaynamaya başladıktan sonra kaynar suya yumurtalar atılır. 3 dakika tutulur. Olay budur. Bir çok kez denenmiştir.

    yumurta kaynamaya başladıktan sonra yüze kadar sayılmak suretiyle yumurta rafadan olur.


    kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dk daha kaynatırsan olur sanırım tabi bu olayı küçük ocakta gerçekleştirmen lazım
     
  4. 14 Ocak 2008
    Konu Sahibi : yaramas
  5. MxuxLTeCi

    MxuxLTeCi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2007
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    verdiğin bilgiler için teşekkürler.yalnız bi konuda sormam gereken bişey var.
    okulda hocamız yumurtanın sarısının kolesterolü çok yükselttiğini söyledi.ayrıca küçük bebeklere bu sebeple yumurtanın haftada 2-3 kez verilmesi daha iyi olur demişti
     
  6. 26 Ocak 2008
    Konu Sahibi : yaramas
  7. yaramas

    yaramas Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    952
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    içinde yumurta kaynattığınız su mineral
    bakımından oldukça zengin olduğu için soğuduktan sonra
    bitkilerinizi sulayabilirsiniz.
     
  8. 26 Ocak 2008
    Konu Sahibi : yaramas
  9. yaramas

    yaramas Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    952
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Ekmek kizartabilirsin bunun icin yarimsu bardagi sut, bir yumurta, bir cimtik tuz bunlari ayri kapta cirpip icine dilimlenmis siyah ekmek veya beyaz ekmegi iyicene bulayip az bir yagla teflon tavada pisirip yiyebilirsin, yanina kirmizi biber salatalik ve domatesle guzel olur. Yumurtali omlet yapabilirsin. Bunun icin 2 yumurtayi cirp, teryagini tavaya koy ve erisin kahverengilesmeden cirpilmis yumurtayi dok ve uzerine kasar payniri veya istedigin peynirden koyup pisirebilirsin yanliz yaparken sakin karistirma ama ortalarindan bir kac yeriden delinmesinde fayda var. Tost yapabilirsin yaparken icine sivri biber, kirmizi biber ve domates dilimleri ile susleyip uzerinede ekmegi koyup tost yaptigin zaman harika olur, acili sosun var sa eger icine surmeni tavsiye ederim. Afiyet olsun.
     
  10. 8 Şubat 2008
    Konu Sahibi : yaramas
  11. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    paylaşım için teşekkürler...............