Yumurta Kroketi

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve flapy tarafından 30 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    30 Ekim 2008
    Konu Sahibi : flapy
  1. flapy

    flapy Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    251
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]



    8 Yumurta
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    7 Çorba Kaşığı Un
    1 Su Bardağı Süt
    2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
    Kızartmak İçin Sıvıyağ
    Birkaç Dal Dereotu
    Tuz, Karabiber, Pulbiber

    Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayınız.
    Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayınız.
    Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştiriniz.
    Azar azar sütü ilave edip karıştırınız.
    İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişiriniz.
    Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırınız.
    Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakınız.
    Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice çırpınız.
    Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin.
    Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayınız.
    Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartınız.
    Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektiriniz.
    Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapınız.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 23 Ocak 2009