Yumurta Tatlisi-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 22 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    3 Yumurta
    1 Çorba kasigi Un
    2 Çorba kasigi Yogurt
    1 Çay Bardagi Siviyag
    SERBET IÇIN:
    1 Çay Fincani Tozseker
    2 Çay Fincani Su
    1 Tutam Toz
    Safran

    Tozseker ve suyu tencerede kaynatin. Koyulasmaya baslayinca toz safrani ilave edip karistirin ve sogumaya birakin.
    Yumurta, un ve yogurdu mikserle çirpin. Siviyagi tavada isitip hazirladiginiz karisimi dökün. Alt tarafi kizarinca ters çevirin ve iki yüzünü de pisirin. Pisme esnasinda tahta spatula yardimiyla esit üçgenler halinde dilimleyin.
    Atesi iyice kisin. 1 bardak soguk serbeti hamurun üzerine gezdirin.Serbeti çekinceye kadar kisik ateste 8-10 dakika pisirin. ilik olarak servis yapin.