Yumurtali Fasülye

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 23 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.660
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Fasülyeler yıkanıp kırıldıktan sonra haşlanması için az suya koyup kaynatılır.Pişince suyu süzülür.
    Soğanlar sıvıyağında kavrulup tuz fasülyeler,karabiber de katılarak on dakika kavrulması için beklenir.yumurtalar da içine kırılarak,isteğe göre karıştırıp yada yumurtalar
    dağıtılmadan pişirilir. Afiyet Olsun.
     
  2. 31 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. Puantiye

    Puantiye en güzeli hiç doğmamış olmak........ Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2007
    Mesajlar:
    334
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    86
    bunu fasülye turşusuyla da yapıyorlar
     
  4. 31 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. SutluKahve

    SutluKahve Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.512
    Beğenildi:
    1.183
    Ödül Puanları:
    188
    Ben sarmısaklı yoğurt dökerek serviz yapıyorum, hele bir de üzerine tereyağı ve kırmızı biber de dökünce bayılıyor oğlumla eşim
     
  6. 31 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  7. Yaren

    Yaren KÖPÜKCAN'ın aşçısı :)) Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.162
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    148
    benim kayınvalidem sivaslı o yazın fasülyeyi kurutuyo kışın haşlayıp yumurtalı yapıyo güzel oluyo ama kurutulmuş olduğu için kokusu bi tuaf oluyo