Yumurtalı Kanepe

Konusu 'Sandviç - Kanepeler' forumundadır ve EU1 tarafından 28 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    tercihen kış içindir.yazın sıcaklarda kokmak istemezseniz yapabilirsiniz:))))



    MALZEMELER

    6 adet yumurta
    75 gr tereyağ
    1/2 demet maydanoz
    6 adet kırmızı turp
    1 tatlı kaşığı hardal
    6 dilim francala ekmeği
    2 kahve kaşığı limon suyu
    tuz

    HAZIRLANIŞI

    Yumurtaları on dakika haşlayın. Kabuklarının kolay soyulması için bir süre soguk suyun altında tutup, kabuklarını soyun. Sonra her yumurtayı ortalarından kesip, sarı ve aklarını birbirlerinden ayırın. Bir kaba yumurta sarıları, tereyağı, limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, hardal ve tuz koyun ve koyu bir kıvam tutturuncaya dek çatalla iyice kanştırın. Diğer tarafta ekmek dilimlerinin sert kenarları kesip, çıkarın. Her dilimi dört eşit parçaya bölün ve yumurtalı bulamacı üzerlerine sürün. Yumurtaların beyazlarını ufalayıp kanapelerin üzerlerine serpin. Turpların, yeşil kısımlarını kesip yıkayın ve dört eşit parçaya bölün, ekmeklerin üzerlerine birer parça yerleştirin. Servis tabağına koyup, servis yapın