Yumurtalı kıvırcık

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    25 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.158
    Ödül Puanları:
    438
    Sosu, yumurta sanları sıcakken yapmak daha iyidir. Daha yumuşak oldukları için kolayca ezilirler.



    1 Kıvırcık salata, ince doğranmış
    1 demet taze soğan, doğranmış
    4 katı yumurta beyazı, ince doğranmış süslemek için
    SOS:
    4 sıcak katı yumurta sarısı
    150 ml krema
    1 çay kaşığı şeker 2 limonun suyu
    tuz ve karabiber

    Sosu hazırlayın: Sıcak yumurta sarılarını biraz kaşık krema ile birlikte çatalla karıştırarak ezin. Şekeri, limon suyunu ve kalan kremayı ekleyin. Malzeme iyice karışıp sos pütürsüz olana dek çatalla çırpın Tuz ve biberle tatlandırın.
    Doğranmış kıvırcığı büyük bir salata kabına koyun. Taze soğanları üstüne serpiştirin. Sosu dökün.
    Sosun bütün salataya yayılması için iyice karıştırın, ince doğranmış vumurta beyazları ile süsleyip servis yapın.