yumurtalı pırasa kavurma

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve zerrecik tarafından 3 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    3 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : zerrecik
  1. zerrecik

    zerrecik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    299
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    pazar kahvaltılarında çok sık yaptığım bir yemek..çocuklara pırasayı ancak bu şekilde yedirebiliyorum



    yarım kilo pırasa
    1 orta boy kurusoğan
    1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
    2 adet yumurta
    1 yemek kaşığı salça
    biraz sıcak su
    tuz
    karabiber
    pulbiber

    tencereye biraz sıvı yağ koyuyoruz
    yemeklik doğranmış kurusoğanı koyup kavuruyoruz
    pırasaları incecik doğrayıp onları da soğanlara ilave ediyoruz
    suyunu çekince ezilmiş beyaz peyniri ekliyoruz
    en son salçayı koyup biraz daha kavuruyoruz
    üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyup bi taşım kaynatıyoruz
    tuz,karabiber,pulbiberi de ekleyip yumurtasını ekliyoruz yumurtalar da pişince afiyetle yiyoruz
    afiyet olsun
     
  2. 17 Ekim 2010
    Konu Sahibi : zerrecik
  3. yorgun savaxsxçxix

    yorgun savaxsxçxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.562
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    aslında pırasa soğan türü gibi ya ,soğansız yapsak olur mu acaba bunu?CADIARZU
     
  4. 14 Nisan 2011
    Konu Sahibi : zerrecik
  5. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Tabi ki olur, ben soğansız yapıyorum,peynir bile koymuyorum,bol baharat kullanıyorum..:KK34:
     
  6. 23 Mart 2013
    Konu Sahibi : zerrecik
  7. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Hep denemek istediğim bi tarif