Yumurtalı taze fasülye

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve zuzuuum tarafından 17 Mart 2009 başlatılmıştır.

    17 Mart 2009
    Konu Sahibi : zuzuuum
  1. zuzuuum

    zuzuuum ZUZUMUNNN MINIK KELEBEGII Üye

    Katılım:
    2 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.604
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Merhaba arkadaşlar, taze fasülyeyi cok severim, tabi yumurtayı da... Her ikisini bir arada kavurduğunuzda süper bir tat oluyor. Denemenizi tavsiye ederim üstelik inanın cok kolayyy...

    Hazırlık aşamasında yapılacak tek sey fasülyeleri yıkayıp, kırmak. Öncelikle kenarlarını kesip, yıkayıp sonra bölerseniz böylece fasülye taneleri daha az dağılır.

    1 kilo taze fasülye
    1 adet soğan
    1 bardak su
    1 adet domates
    Yarım kaşık domates salçası
    Yarım kaşık tatlı biber salçası
    Yarım kaşık tereyağı
    1 tahta kaşığı yemeklik zeytinyağı
    1 yada 2 yumurta

    Öncelikle tereyağı ve zeytinyağını orta büyüklükte bir tencereye koyup, soğanımızı pembeleşene dek kavuruyoruz. Ardından kabuğunu soyup cok cok küçük parçalara ayırdıgımız domatesimizi ve salçalarımızı koyup hepsini karıstırıyoruz. Bu aşamada bir miktar tuz eklemekte fayda var. Ardından yıkayıp böldüğümüz fasülyeleri de tencereye koyup kavuruyoruz. Kavurmaktan kasıt tüm malzemeler karışana dek karıştırmak... Sonra 1 bardak su ekleyip tenceremizin kapagını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Fasülyelerin suyunu çekip dibinin tutmaması için sık sık kontrol ediyoruz. Suyu biter ise ara ara su ekliyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra fasülyelerimiz pişmiş olacaktır, ayşekadın kolay pişiyor ama çalı fasülyesi biraz zor dogrusu... Fasülyeler piştikten sonra ayrı bir kapa kırıp çırptığımız yumurtaları (zevke göre 1 adet yada 2 adet) fasülyenin üstüne döküp, yumurtalar pişene dek kaşıkla karıştırıyoruz. Ardından üzerine az miktarda karabiberle servis ediyoruz.... Afiyet olsun:)))
     
  2. 24 Mart 2009
    Konu Sahibi : zuzuuum
  3. swethome

    swethome mis kokulum,DEFNEM Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.144
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    canım sen de de ne kadar değişik tarifler var.
    elleirne sağlık.
    bunu belki bir gün denerim.a
    amaaaaaa portakallı kurabiye inşallah cuma günü yapacağım.
    yiğenimin doğum günü var ,orada denemiş oalcağım.
    ama inşallah tutar:))
     
  4. 24 Mart 2009
    Konu Sahibi : zuzuuum
  5. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    106
    hııımmm ben beğenmemiştim yaa.kurutulmuş taze fasülyeden yapmıştım.suda haşlamıştım fasülyeleri küçük bir soğanla kavurup,domates falan sonrada yumurta kırmıştım.ama çok aç olmama rağmen hiç yiyememiştim.eşimde sevmemişti.tabiki herkezin damak zevki farklı.paylaşımın için teşekkürler.
     
  6. 24 Mart 2009
    Konu Sahibi : zuzuuum
  7. azel_beliz

    azel_beliz zümrüt Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2008
    Mesajlar:
    247
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    çok güzel oluyor ben sürekli yaparım..hatta çok küçük küçük doğruyorum daha kolay pişiyor fasülyeler...aynı tarifi bakla ile yapıyorum çok küçük doğruyorum baklalarıda biber gibi..onun tadı da nefis..eşim bakladan nefret eder ama yumurtalıısnı önünden alamıyorum..:)))
     
  8. 24 Mart 2009
    Konu Sahibi : zuzuuum
  9. crescentmoon

    crescentmoon ¢яєѕ¢єηт Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.349
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bunu bende çok yaparım ama ben içine domates koymam.
    çok güzel olur ayyy canım çekti valla.