Yumurtay yada nasl piirmeli?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve rosa67 tarafından 10 Mart 2009 başlatılmıştır.

    10 Mart 2009
    Konu Sahibi : rosa67
  1. rosa67

    rosa67 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2008
    Mesajlar:
    202
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    yumurtayı yağda hiç güzel pişiremiyrm püf noktası nedirrr???
     
  2. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : rosa67
  3. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Ben önce tereyağını eritiyorum ve yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpıp erimiş yağa ilave ediyorum, tuzunuda atıp pişiriyorum ve en sonra pul biber serpiyorum. Ama :) görüntü güzel olmuyor, az pişmiş yumurtayı asla yiyemem piştiğinden emin olmak için sürekli karıştırıyorum, görüntü çok iç açıcı olmasada tadı çok güzel oluyor.
     
  4. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : rosa67
  5. mervishh

    mervishh Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    915
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Valla ben yağı eritiyorum önce tatlı kırmızı biber koyuyorum. kızdıktan sonra yumurtayı kırıyorum. Eşim beyazını seviyor ben sarısını o yüzden sarısını dağıtmıyorum. Teflonda pişiriyorum ben çok güzel oluyor
     
  6. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : rosa67
  7. azel_beliz

    azel_beliz zümrüt Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2008
    Mesajlar:
    247
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bende teflon tavada pişiriyorum..yumurtaları kırıp içersine 1 kaşık süt ekliyorum mutlaka kimyon atıyorum çünkü kokusunu alıyor...çok az tereyağ ve sıvı yağ ile kızartıyorum çünkü tereyağ yüksek ısıya dayanamadığı için az miktar sıvıyağ ekliyorum içerisine..en önemliside yumurtayı tavaya dökmeden önce ocağın altını iyice açıyorum o yumurtanın kabarmasını sağlıyor.tahta kaşıkla sağdan soldan havalandırıyorum pişmeye yakın altını kısıyorum birazda öyle pişiriyorum ki üstüde güzelce pişsin.:teytey: .herşey olduğu gibi yumurtada çok güzel bir nimet...
     
  8. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : rosa67
  9. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    kesınlıkle püf nokta margarın yada tereyagı olacak
    ayrıca yumurtalar taze ve teflon tava olacak
    önce yagı tavada erıt sonra yumurtayı derın bır kapta çırp erıttıgın yagın uzerıne dök
    hıc karıstırmadan yanlardan piştıkce catal yardımıyla ıce dogru ıttır ortada kalan cıg kısmı hafıf acarak kenarlardan ıce akıt yumurtayı asla karıstırma