Yumuşacık Simit Tarifi-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve suri tarafından 6 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Yanında bir bardak çay ve birkaç dilim kaşar peynirle ziyafete dönüşecek yumuşacık simit tarifini pazar kahvaltılarınız ya da özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz.

    Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin.
    15-20 dakika mayalanması için bekletin.

    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 paket yaş maya
    1 su bardağı ılık su
    Yarım su bardağı çörek otu
    1 su bardağı pekmez
    2 yemek kaşığı soğuk su
    Yeteri kadar un

    Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
    Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin.
    Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın.
    Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
    Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin.
    15-20 dakika mayalanması için bekletin.
    Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin.
    Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
    Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın.
    Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün.
    Çörek otunu simitlerin üzerine serpin.
    Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
    Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 6 Aralık 2009
  2. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    Simit Tarifi
     
  4. 7 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  5. oglananasi

    oglananasi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Mart 2009
    Mesajlar:
    623
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    denediniz mi siz düz zemin derken tezgah falan mı normalde mayalı bişey yaparken ılık bir ortamda leğen gibi birşeyin içinde üzerini örtüp bekleriz denediyseniz siz nasıl yapıyorsunuz kısa bir bilgi verirmisiniz