Yumuşak Patates Kızartması pisirebilmek icin ne yapilmali...

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve hesna78 tarafından 24 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : hesna78
  1. hesna78

    hesna78 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2007
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Arkadarşlar benim patates kizartmam ktir kitir oliyor baya sert bunun sebebini çözemedim bir çok yerden patataes aldim denedim ayni,eşimde aksine yumuşak patates kizartmasi seviyor.bu konuda bilgisi olan varsa yardimlarinizi bekliyoruum
     
  2. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : hesna78
  3. cokokiz

    cokokiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2007
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım sanırım çok yağda kızarttığın için oluyor yada fritöz kullanıyorsun sanırım birde biraz daha az yağ koyarak denersen belki daha yumuşak olabilir....
     
  4. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : hesna78
  5. zerrinn

    zerrinn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    775
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    üzerini kızartırken biraz kapat canım ben oğle yapıyorum yumusak oluyor
     
  6. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : hesna78
  7. kardelen18

    kardelen18 Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.729
    Beğenildi:
    361
    Ödül Puanları:
    353
    bende bazen öyle oluyor zerrininde dediği gibi üzerini kapatırsan belki buğudan biraz yumuşar ........

    ama patatestende fark ediyor.....
     
  8. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : hesna78
  9. hesna78

    hesna78 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2007
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    teşekkür ederim arkadaşlar,herşeyi denedim bi bu az yağı denemedim onuda eşimle inatlaştığım için denemedim kendisi ısrarla az yağda yumuşak oluyor diyor ama beni ikna edememişti sizde diyince denemekte fayda var
     
  10. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : hesna78
  11. _esma_

    _esma_ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    62
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    tavaya kızartacak kadar yağ koyup kızdırıp patatesleri at kapak kapat sert olmazlar
     
  12. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : hesna78
  13. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    kapak kapatınca da eziliyor gibi kızlar. ben az yağda kızartıyorum, işe yarıyor...
     
  14. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : hesna78
  15. hesna78

    hesna78 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2007
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    buaz yağ olayını tuttum :teytey: mutlaka denicem,teşekkürler
     
  16. 24 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : hesna78
  17. saral

    saral Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2008
    Mesajlar:
    323
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kızartmaları yumuşak olması içn kapak kapatmak gerekiyor arkadaşlara katılıyorum.
     
  18. 25 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : hesna78
  19. gxuxl_yxuxz

    gxuxl_yxuxz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşım bide kapak kapatmak yerine çok tutma sarıyken al pişsin ama kızarmasın yumuşak olur ben öyle yapıyorum:içelim::içelim:tabi kızartmalık patates kullan :içelim: