yumuşak puf poğaça

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve latifeelif tarafından 6 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    6 Kasım 2008
    Konu Sahibi : latifeelif
  1. latifeelif

    latifeelif Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2008
    Mesajlar:
    803
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    33
    püffffff noktası :

    poğaçalarınızın üzerine sürdüğünüz yumurta sarılarını sürmeden evvel biraz sıvıyağ eklemeniz yaptığınız hamur işinin daha parlak görünmesini sağlayacaktır...yumurta sarısının içine damlatacağınız bi kaç damla limon ise mayası gelmiş ve kabarrmış olan hamurunuzun şeklini koruyacaktır



    2 yumurta akı (sarıları üzerine sürülecek)
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı ılık su
    1 su bardağı sıvıyağ
    yaş veya kuru maya (unun miktarına göre ayarlanacak)
    2 yemek kaşığı şeker biraz tuz
    aldığı kadar un (hamur yumuşak olacak)

    iç malzemesi:

    peynir ,maydonoz veya dereotu

    tüm malzemeler katılarak yumuşak kıvamda hamur elde edilir.ılık bir ortamda mayalanması için bekletilir.istediğiniz şekli verdikten sonra yumurta sarıları sürülerek180C'deki fırına verilir.