Yuvalama

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve EFSUNN tarafından 1 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    1 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EFSUNN
  1. EFSUNN

    EFSUNN alamut Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    526
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    yuvalama yöresel yemklerimizden başka bir tarifi

    malzemeleri hazırlayın

    3.5 Su Bardağı Un
    1/2 kg Kıyma
    3 Yumurta
    3 Çay Bardağı Süt
    5 Su Bardağı Su
    Tuz
    1 Su Bardağı Sıvıyağ
    Sos için:
    2 Su Bardağı Yoğurt
    3-4 Diş Sarmısak
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çorba Kaşığı Domates Salçası

    Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın.
    Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatın. Kızarttığınız köfteleri ekleyip haşlayın. Kevgirle alın.
    Tereyağını küçük bir tavada eritip salçayı ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurup ateşten alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
    Yuvarlamayı servis tabaklarına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.