Zencefilli Elma Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Elmaları yıkayıp küp şeklinde doğrayın. 2 adet limonun suyunu sıkın. Elmaları, limon suyunu, 1 fincan suyu geniş bir tencereye koyun. Orta ateşte 10 dakika kaynatın. Şekeri ilave edin. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Taze zencefilleri çok ince doğrayın ve kaynamakta olan reçele ilave edin. Reçel kıvamına gelince 1 çay kaşık tereyağ ekleyin. 1-2 dakika kaynatıp ateşten alın. Kapağı açık olarak soğumaya bırakın.
    NOT: Reçelin olup olmadığını anlamak için tencereden kaşığın ucuyla aldığınız reçel, katı şekilde tabağa düşüyorsa tabakta yayılmıyorsa olmuş demektir. Tabakta yayılıyorsa biraz daha kaynaması gerekir.