Zencefilli elmali kek (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve ilayda26 tarafından 10 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  1. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yumurtalar şekerle 5 dak çırpılır.
    Yoğurt, sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır.
    Başka bir kapta un, kabartma tozu, tarçın, zencefil ve vanilya karıştırılır ve bu karışım yumurtalı karışıma ilave edilir.
    Yağlanmış tepsiye dökülür. ( bu malzemeler yaklaşık 26 cm çaplı borcam tepsi için)
    Elmalar ikiye bölünür. Kabukları soyulur ve yarım elmalar tam kesilmeyecek şekilde dlimlenir. Kesik yerleri üste gelecek şekilde kekin üzerine bastırılır. Elmalar hamurun üzerinde gözüksün.
    Daha sonradan kek önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirirlir. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
    Afiyet olsun.
     
  2. 10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  3. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  4. 12 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  5. elisaa

    elisaa Minik Serçe Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    4.431
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Yapan varmı kıslar aranısda
    görüntü harikaaa