Zencefilli Patlican Ezmesi

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve nehir750nehir tarafından 10 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : nehir750nehir
  1. nehir750nehir

    nehir750nehir Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    298
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın. Patlıcanları bir çatalla delin. Sonra 45-60 dak. bir kasıkla bastırıldıgında yumusak olana dek pisirin.
    Patlıcanları firından çıkartıp sogumaya bırakın. Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın. Kabuklarını soyup patlıcanın içini sogumaya bırakın.
    Patlıcanları, yogurdu, sarmısagı, sekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıstırın. 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun.
    Servis etmeden önce maydanozla süsleyin
     
    Son düzenleme: 10 Aralık 2008