Zencefilli tavuk çorbası-Resimli

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve suri tarafından 5 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    5 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Domateslerin kabuğunu soyup küp küp dograyınız

    Tavukları çiğ olarak küp küp doğrayın

    ½ tavuk göğsü (küp şeklinde doğranmış)
    1 baş soğan
    2 domates kabuğu (soyulmuş ve küp halinde doğranmış)
    Ceviz büyüklüğünde taze zencefil (ince kıyılmış)
    2 tane biber (ince ince kıyılmış)

    Tencereye yağı koyup önce soğanları ve biberleri iyice kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler iyice ezilene kadar kavurmaya devam edin. Ardından tavukları ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. 1,5 litre tavuk suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Tavuklar pişince ince kıyılmış taze zencefil kişniş ve bir miktar tuz katıp ağzını kapatın. 4-5 dakika sonra ocaktan alın.
     
  2. 5 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106