Zerdeçal

Konusu 'Baharatlar' forumundadır ve yaren_76 tarafından 29 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    29 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  1. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Zerdeçal : Yaprakları sivri uçlu, çiçekleri sarı renkte bir bitkidir. Et, balık, yumurtalı yemeklere katılır. Ayrıca kimi zaman safranın yerine de kullanılmaktadır.
     
  2. 28 Nisan 2013
    Konu Sahibi : yaren_76
  3. lost5

    lost5 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    95
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    zerdeçal çok faydalı bir baharat.patateste de kullanabilirsiniz çok lezzetli oluyor.Ben patatesleri kızartmalık gibi doğruyorum sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip patatesleri zerdeçal ve çok az zeytinyağı ile karıştırıp fırına veriyorum.Hem kızartmadan daha sağlıklı hem de daha kolay oluyor.
     
  4. 28 Nisan 2013
    Konu Sahibi : yaren_76
  5. periyodik

    periyodik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2013
    Mesajlar:
    200
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    48
    ne kadar patatese aşağı yukarı ne kadar zerdeçal koyuyorsun ? tozunu kullanıyorsun demi. bende bi deneyim merak ettim :)
     
  6. 14 Mayıs 2013
    Konu Sahibi : yaren_76
  7. lost5

    lost5 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    95
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    evet canım tozunu koyuyorum göz kararı yapabılırsın,belirli bir ölçüsü yok
     
  8. 4 Mart 2014
    Konu Sahibi : yaren_76
  9. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım paylaşım için.
     
  10. 5 Ocak 2015
    Konu Sahibi : yaren_76
  11. zeytinyaglipirasa

    zeytinyaglipirasa Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2013
    Mesajlar:
    1.675
    Beğenildi:
    175
    Ödül Puanları:
    118
    tadı nasıl cnm?