Zerdeçallı Pilav-Resimli

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Halikarnas tarafından 28 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  1. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    Ana yemeğin yanında renkli ve şık bir pilav.

    Pirinci sıcak suda 15 dakika kadar bekletin. Ardından pirinçleri suyun altında iyice yıkayıp süzün. Bir tencereye geri kalan malzemeyi koyup kaynatın ve kaynadığı anda içine pirinçleri ekleyin.
    Malzemeleri 2 dakika harlı, 12 dakika da kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişirin. Ocaktan aldıktan 15 dakika sonra taneleri zedelemeden karıştırın.
    Hazır olduğunda kara havuçlu pilavla eşit oranda karıştırıp dereotuyla süsleyerek servis yapın.

    500 gr pirinç
    600 gr su
    15 gr tuz
    60 gr zeytinyağı
    50 mg ayçiçek yağı
    1 çay kaşığı zerdeçal

    Afiyet olsun...
     
  2. 28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  3. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198