zeytiağlı yer elması

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Efsane tarafından 27 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    27 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Efsane
  1. Efsane

    Efsane bendeniz,güneş55 Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.789
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Ben yer elmasını çiğ veya pişmiş fark etmez her durumda çok severim.Zeytinyağlı yemeklerde bir Ege'li olduğumdan her zaman tercihimdir.



    MALZEMESİ

    1-½ kg yer elması ( kazınarak kabukları soyulmuş ve uygun boyda kesilmiş.)
    2-1 adet havuç (kazınmış yıkanmış ve tavla zarı gibi kesilmiş.)
    3-1 baş kuru soğan veya 2/3 adet taze soğan (yemeklik olarak hazırlanmış )
    4-½ kahve fincanı pirinç
    5-1 çay bardağı zeytinyağı
    6-bir kaç dal maydonoz
    7-1 su bardağı dondurulmuş bezelye
    tuz
    8-3-4 küp şeker
    9-½ limon suyu
    10-1 tatlı kaşığı un.
    11-1 kahve fincanı ılık su

    AZIRLANMASI

    1. Havuçları soğanlarla birlikte sararıncaya kadar zeytinyağında kavurun.
    2. Yer elmalarını ilave edip bir iki çevirin.
    3. Bezelye pirinç tuz şeker koyun.Üzerine unu serpeleyip , limon ve ılık suyu ilave edin.
    4. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.Pirinçleri kontrol edin yumuşayıp yenebilecek halde iseler yemeğiniz pişmiştir.
    5. Yemeğiniz soğuduktan sonra cam veya porselen bir kaba alıp üzerini maydonozla süsleyip soğuk olarak servis yapın
     
  2. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Efsane
  3. Efsane

    Efsane bendeniz,güneş55 Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.789
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Kolay Ev Baklavası Tarifi
    [IMG[​IMG]
    Malzemeler
    3 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 adet kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı sirke
    yarım çay kaşığı tuz
    un
    kırılmış ceviz ya da fındık
    200 gr margarin
    nişasta

    şerbeti için;
    4 bardak şeker
    5 bardak su
    bir kaç damla limon suyu

    Hazırlanışı;

    yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz(Şekil 1)


    ŞEKıL 1 [​IMG]

    ŞEKıL2 [​IMG]
    ŞEKıL 3 [​IMG]

    ŞEKıL4 [​IMG]
    ŞEKıL5 [​IMG]

    Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun(ŞEKıL 2 ve ŞEKıL 3).
    10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin (ŞEKıL 4)ve aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin(ŞEKıL 5).
    Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık fırına koyabilirsiniz..
    Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.

    Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.


    --------------------------------------------------------------------------------
    alıntı
     
    Son düzenleme: 13 Eylül 2009