Zeytin çekiçte,çizme nasıl yapılıyor?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve nilser tarafından 22 Kasım 2007 başlatılmıştır.

    22 Kasım 2007
    Konu Sahibi : nilser
  1. nilser

    nilser Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2007
    Mesajlar:
    58
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    yeşil zeytin yapmak istiyorum çekiçte yani kırma ve çizik nasıl böyle diri yapabilirim yumuşasın istemiyorum dayansın istiyorum bilen varsa yardımcı olurmusunuz
     
  2. 22 Kasım 2007
    Konu Sahibi : nilser
  3. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Çekiçte derken?

    Ablam yeşil zeytini alıyor hamken, sonra onu tuzlu suda bekletiyor yaklaşık 20 gün, ama 20 günün hergünü suyunu değiştiriyor tazeliyor. Epeyde dayanıyor.
     
  4. 18 Mart 2008
    Konu Sahibi : nilser
  5. YAREM

    YAREM Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    409
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    benım annemde yapıyor hem cızme hem kırma hemde oylece koyuyor... oncelıkle alacagın yere sormalısın.. nasıl bır zeytın yapacagını senı yonlendırırler canım... yanı cesıt cesıt zyetın var. kırma olabılecek bır zytın uzun sure dayanmaz... ve ayrıca yapıldıktan sonra hergun suyu degıstırılır acısı gıdene kadar... sonra tuz ve lımon tuzu atıp tadına karar verılırp oyle son suyun ıcınde kalır... bıldıklerım bu kadar canım.
     
  6. 2 Nisan 2008
    Konu Sahibi : nilser
  7. sahra1

    sahra1 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben çizip pet şişelere koymanı öneririm ilk günler biraz hava yapıyor sonra sıkıca kapatıp kış boyunca yiyeceğin kadar suyunu değiştirip acısı gidince limon tuzu ve sevdiğin kadar tuzla tatlandır ..burada limon tuzu çok önemli aşırıya kaçmadan bolca koyarsan erimeden duruyor.suyu tadıpta koy aman yiyemiyecek kadarda ekşi olmasın az kişiy seniz 1buçukluk şişelere koy yada 1 litreliklere yap böylece erimeden tüketebilirsiniz..her şişe boşaldıkça yeni limon tuzlu ve tuzla hazırlayacağın suyu yenilersen çok iyi olur.:dance:çok uzun oldu sanki dimi:icecream:
     
  8. 3 Nisan 2008
    Konu Sahibi : nilser
  9. YAREM

    YAREM Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    409
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86


    ıste bır egelı konusması,,, bende ızmırlıyım hemso sayılırız agzımdan almıssın resmen cumlelerı canım.. bızde boyle yapıyoruz.. onemlı olan burda lımontuzu.. dırı kalmasını o saglıyor zeytının...sevgıyle kal..
     
  10. 24 Ekim 2008
    Konu Sahibi : nilser
  11. titanik

    titanik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2008
    Mesajlar:
    253
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    yeşil zeytin bizim buralarda çok yapılır.zeytinini kıdıktan sonra,gün aşırı suyunu degiştirerek tatlandır.sonra zeyteni büyük bi legende güzelce tuzla.kola şişelerine doldur,üstünede gene tuzlu suyunu dök.fazla tuzlu olmasına gerek yok,agzını kapat.hava almıcagı için hem bozulmaz ve sapsarı kalır.biz limon koymayız,kullandıgımız zaman yag ve limon sıkarız yıl bile geçse bozulmaz.bide hiç kırmadan şişelere koyup tuzlu su dökersen,kendi kendine tatlanır ve tüm yagı içinde kalıcak çok lezzetli olur,ama geç tatlanıyor.
     
  12. 24 Ekim 2008
    Konu Sahibi : nilser
  13. filizcan

    filizcan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2006
    Mesajlar:
    155
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    hanımlar eger zeytininiz coksa sadece yiyeceginiz kadarının acısını cıkarın ve islem yapın diger kısmını acısınını cıkarmadan tuzlu su icinde bekletin agzı sıkıca kapalı olsun bu sekilde uzun süre zeytinleriniz bozulmaz
     
  14. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nilser
  15. fifi22

    fifi22 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bende çizip şişeliyorum kızlar gün aşırı suyunu degiş canım 15 gün sonra tuzlu limonlu su yap
     
  16. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nilser
  17. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    yapılan işlem acısı gidene kadar suyunu değiştirip,tuzla basmak.ben kırılmış zeytinin çizilmişten daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.
     
  18. 8 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nilser
  19. gxuxnexsximm

    gxuxnexsximm UMRUMDA DEĞİL... Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2008
    Mesajlar:
    285
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    kızlar bende zeytın yapıcam ama hepsını yapmak ıstemıyorum bı kısmını dıger zeytınlerı kırmadan suyun ıcerısınde bırakırsam bısey olurmu?kendı kendıne tatlanırmı oyle yoksa onları daha sonra kırmammı lazım yardım edermısınız?