Zeytin Ezmeli Pogaça (resimli)

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve ilayda26 tarafından 5 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  1. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]



    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı ılık su
    25 gr kadar yumuşak tereyağ(1-2 yemek kaşığı)
    2 tatlı kaşığı instant maya(veya 15 gr yaşmaya)
    2 çay kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    aldığı kadar un

    İç malzemesi
    1 su bardağı kadar çekirdeği çıkarılmış ve rondoda çekilmiş zeytin
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Mayayı geniş bir kaba koyup üzerine şeker, tuz, tereyağ, ılık su ve sütü koyup, aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. (yaşmaya kullanıyorsak önce ılık su ve şekerle mayayı 10 dakika kabartalım) Üzerini örtüp 30-40 dakika kabarmasını bekliyoruz.
    Zeytinyağını küçük bir tavada hafifçe ısıtıp, içine kekik ve pulbiberi ekliyoruz. Rondodan geçirdiğimiz zeytinlere kekik-pulbiber karışımını katıp, karıştırıyoruz. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, içine zeytin ezmesi koyup, kapatıyoruz ve yuvarlak şekil veriyoruz. Tepside de 30-40 dakika kabartıp, 180 derecede pişiriyoruz.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 16 Ocak 2009
  2. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  3. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG][/URL][/IMG]
    [​IMG][/URL][/IMG]
     
  4. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  5. LoreleXIX

    LoreleXIX Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    69
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    poğaçayı bi kaç kez yapmayı denedim birinin kafasına atsan yarıcak cinstendi sabıkam var bu konuda :)
    bunlar çk güzel görünüyorlar teşekkürler ablama söleyimde yapsın :KK70:
     
    Son düzenleme: 5 Kasım 2008
  6. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  7. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    :roflol::roflol::roflol::roflol:
     
  8. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  9. latifeelif

    latifeelif Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2008
    Mesajlar:
    803
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    33
    poğaçada mayalı hamur en iyisi hem yumuşak oluyor hemde daHA LEZZETLİ ELİNİZE KOLUNUZA SAĞLIK
     
  10. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  11. rosen

    rosen Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    184
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    306
    Pogaca hamurlari genelde bes asagi bes yukari ayni oluyor.Bende sizin bu pogaca hamuruna benzer bir tarif var.Ayni hamurla iki uc cesit sey yapiyorum..arkadaslar zannediyorki ayri ayri tariflerden yaptim.Halbukiyse ayni hamurla yaparim. Aciklamak istedim sizlerde benim gibi yaparsaniz cok pratik ve kolay olur diye.Cok kuzel bir tarifdi sagol canim.:)))))))
     
  12. 12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  13. serendip

    serendip Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2008
    Mesajlar:
    28
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    oooooooo cok guzel emegine saglik