zeytin yağlı yaprak sarma

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve sopakuzuli tarafından 20 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    20 Haziran 2009
    Konu Sahibi : sopakuzuli
  1. sopakuzuli

    sopakuzuli Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    1.121
    Beğenildi:
    206
    Ödül Puanları:
    113
    çukurova usulü

    salamura yapsar kullanılacaksa bi gün önceden suda bekletilmeli.taze yaprak ise haşlanmalı.

    asma yaprağı
    pirinç
    domates
    soğan
    sarımsak
    nane
    maydanoz
    yeşil biber
    biber salçası
    tuz
    yağ
    sosu için
    kuru nane
    yağ
    su
    sarımsak
    çok az salça

    bütün sebzeleri çok ince doğruyoruz sonra pirinci yağı tuzu salçayı ekleyip karıştırıyoruz.iç harcı pişirmiyoruz tamamen çiğden yaprakları gayet ince sarıyoruz yani serçe parmak gibi denen benzetme vardır ya aynen öyle.sonra sarılmış yaprakları normal pişiriyoruz.piştikten sonra yemeğin pişen suyunu bi kaba süzüp birazını sos yapmak için alıyoruz.bir tavada yemeğin suyu, yağ ,salça ama çok az ,sövülmüş sarımsak ,kuru nane iyice ısıtıyoruz.yemeğin üzerine döküyoruz..
     
  2. 23 Haziran 2009
    Konu Sahibi : sopakuzuli
  3. edenizzz

    edenizzz Ne Mutlu Türküm Diyene! Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2008
    Mesajlar:
    633
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok ilginç ilk defa sarımsak koyulduğunu duyuyorum............
    biz bol limon koyarız.........
    emeğine sağlık..........
     
  4. 23 Haziran 2009
    Konu Sahibi : sopakuzuli
  5. sopakuzuli

    sopakuzuli Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    1.121
    Beğenildi:
    206
    Ödül Puanları:
    113
    canım bak dene çok lezzetti oluyor boz renli bi sarma harcı değil yağlı ve salçalı bir harç yapıyoruz.sarımsağı soğanı birer tane koymak yeter