Zeytinin aciligi nasi gider??

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Elis tarafından 25 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    25 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elis
  1. Elis

    Elis Guest

    gerci esime sorsan tadi iyide,bence aci,zeytinin aciligini giderme yolu varmi,siyah zeytin,CADIARZU
     
  2. 25 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elis
  3. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    82.790
    Beğenildi:
    32.794
    Ödül Puanları:
    563
    Yiyeceğiniz kadar zeytini sıcak suda bekletin biraz.
    Zeytin alırken sormuştum böyle yapmamı tavsiye ettiler.
    Bence bir deneyin mutlaka acısı çıkıyor ben denedim.
     
  4. 25 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elis
  5. Elis

    Elis Guest

    cok tesekkur ederim canim,biraz derken mesela ne kadar bekletiyim,
     
  6. 26 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elis
  7. verdinaaz

    verdinaaz hedef 65 Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.868
    Beğenildi:
    114
    Ödül Puanları:
    153
    Zeytini suya koyun ve acısı gidene kadar sık sık suyunu değiştirin....
     
  8. 26 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elis
  9. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    82.790
    Beğenildi:
    32.794
    Ödül Puanları:
    563
    Canım arkadaşım dediği gibi sık sık suyunu değiştirebilirsin
     
  10. 26 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elis
  11. Elis

    Elis Guest

    cok tesekkur ederim her ikinizedea.s.a.s.
     
  12. 1 Mart 2009
    Konu Sahibi : Elis
  13. Elis

    Elis Guest

    zeytin hakkinda bi sorum daha var arkadaslar:eek:
    1...zeytini illa buzdolabindami saklamak lazim(bu sorunun yaniti hayir ise,yazinda disarida durabilirmi?)

    2...zeytin ne kadar dayanir?

    a.s.a.s.
     
  14. 1 Mart 2009
    Konu Sahibi : Elis
  15. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    tşkler denicem bende a.s.
     
  16. 2 Mart 2009
    Konu Sahibi : Elis
  17. asu52

    asu52 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2008
    Mesajlar:
    44
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    ben kahvaltılık üzerine çalışdım 5 yıl,yağlı zeytini yiyeceğiniz kadar yıkayın,taze zeytin acı ve tuzlu olur yiyeceğiniz kadarını biraz suda bekletin yada sık sık suyunu değiştirin.bide limon suyu,biraz sirke,pul biber,kekik ve sıvı yağ, hepsini karıştırın yıkayız suyunuz süzdüğünüz zeytinleri cam kavanoza alın ve sosu koyun buzdolabınızda aylarca saklayabilirsiniz çok lezzetli oluyo tavsiye ederim.
     
  18. 2 Mart 2009
    Konu Sahibi : Elis
  19. Elis

    Elis Guest

    gamyoncuiremsu
    cok tesekkur edrim canim,yapicam yazdiklarinia.s.